Kaikki peliin geokätkön vuoksi

Anneli Kangasniemen ja Markku Ollilan aamu Ala-Kuhasen rannalla sähköistyi viikko sitten hetkessä yhdellä puhelinsoitolla. – Pihtakuusi soitti ja kertoi Siikasen rannalla

Jotkut geokätköistä saavuttaa vain laittamalla itsensä likoon.

Pasi Peltola

Anneli Kangasniemen ja Markku Ollilan aamu Ala-Kuhasen rannalla sähköistyi viikko sitten hetkessä yhdellä puhelinsoitolla.

– Pihtakuusi soitti ja kertoi Siikasen rannalla olevan uuden geokätkön. Kovin maastovaikeuskerroin (5) arvelutti, mutta kuuden metrin uintimatka kuulosti lupaavalta, Ollila kertoo.

Pihtakuusi on valtolalaisen Anniina Vesalaisen, 22, nimimerkki geokätköilyssä.

Kun nuoriso kävelee nykyisin puistoissa ja toreilla kännyköihinsä tuijotellen, aikuiset harrastavat jokseenkin samanhenkistä aarteenetsintää geokätköjä pusikoista ja kaikenlaisista piilopaikoista kaivellen.

Kinnin kylän Siikasella Turlahdessa oli Suomen ykkösgeokätköilijä Jyrki Nummelan asettama kätkö, jossa haasteena oli päästä muutaman metrin päässä rannasta olevalle kivelle. Sitä ennen piti tosin rämpiä 400 metriä metsikössä Turniementien kupeessa.

Geokätköily on saanut Pudasjärvellä opettajana työelämän läpäisseet Kangasniemen ja Ollilan pauloihinsa. Mökkimatkat Pohjois-Pohjanmaalta Etelä-Savoon sujuvat siksakkia geokätköilyn takia ajaen.

– Kaikki lähti siitä, kun luvallamme laitettiin kätkö pihaamme syksyllä 2011. Nyt ollaan siinä, että olemme ajaneet parhaimmillaan 480 kilometriä yhden kätkön takia, Ollila hymähtää.

Kangasniemi ja Ollila ovat etsineet vajaat 3000 kätköä, joista ensileimauksia (FTF, First to Find) on 65. Vesalaisella on koossa kohta 400 kätköä. Niistä hän on ehtinyt ensimmäisenä uudelle kätkölle 13 kertaa.

Lue lisää torstain 28.7. Pitäjänuutisista tai näköislehdestä

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka