0

Pitkä pankkiura sai alkunsa vahingossa

Eeva Lahdella on takanaan pitkä työura pankissa. Tällä hetkellä hän pitää vuosilomiaan, ja virallisesti työt päättyvät syyskuussa. Lahti ehti olla pankkialalla yhteensä 44 vuotta.
Pitkän työuran aikana Lahti näki pankkialalla monenlaisia muutoksia. Sekit vaihtuivat pankkikortteihin ja käsin työskentely vaihtui tietokoneisiin.
– Ala on muuttunut todella paljon ja aina on pitänyt opetella uutta. Alussa kaikki tehtiin käsin, joka oli aikaa vievää. 70-luvun lopulla taisivat tulla ensimmäisen kerran tietokoneet, joihin päivitykset tehtiin konttorissa. Silloin saattoi työpäivä venyä iltayhdeksäänkin asti. Asioiden käsittelyn kannalta tietokonehan on helpottanut työtä, mutta toisaalta uutta tietoa täytyy koko ajan omaksua. Esimerkiksi nykyään käydään Skypen kautta palveluneuvottelujakin, mikä on tulevaisuutta varmasti muissakin pankeissa.
– Pankkikorttien myötä rahan nostaminen väheni, sillä kortilla oli niin helppo maksaa. Se taas johti siihen, että täällä Mäntyharjussa ensin loppui meillä rahanjako asteittain. Sinänsä se on harmi, sillä vanhat ihmiset eivät kuitenkaan kaikki pysty käyttämään korttia, eikä se ole turvallistakaan, Lahti harmittelee.
Suuren pankkikonsernin visioihin kuului pienten kyläpankkien lakkauttaminen. Näin tapahtui myös Mäntyharjulla viime vuoden joulukuussa. Lahti vietti viimeiset puoli vuotta Mikkelin konttorissa.

Lue lisää 4.8. Pitäjänuutisista tai näköislehdestä

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.