0

Uskotko Mäntyharjun hyötyvän Pienet keskustat-kilpailun voitosta?

Valtakunnallinen Elävät Kaupunkikeskustat ry palkitsi keskiviikkona Mäntyharjun vuoden 2016 PIKE- eli pieni keskusta palkinnolla.
Kilpailussa olivat mukana maakuntien nimeämät pienet keskukset, joissa on korkeintaan noin 5 000 asukasta. Uskotko PIKE-palkinnosta olevan Mäntyharjulle hyötyä tulevaisuudessa?

Sorry, there are no polls available at the moment.

5 kommenttia aiheesta “Uskotko Mäntyharjun hyötyvän Pienet keskustat-kilpailun voitosta?

 • 26.8.2016 at 08:52
  Permalink

  On nääs seuranyt näitä juttuja tän kesän joka uutisesta vouhotetaan etukäteen parikin kertaa ja sit kun on tämäkin tapahtuma on ohi taas tehdään juttua,taitaa olla uutiset melko vähissä entäs sit kun tulee talvi ja Hoikkalan juttuja ei voi jankuttaa on ei oo ketään tulossa käymään salmelaan esim .jokin ministeri,tuntuu siltä että lopetan lehden tilauksen kiitos ja näkemiin

 • 28.8.2016 at 21:59
  Permalink

  Mäntyharjun keskustan kehittämisen ongelmana on vanhat sitoumukset, tarkemmin sanottuna vanhat vuokrasopimukset. Keskustan tärkein paikka eli Kurkiniemi on annettu vuokralle kunnallispolitiikassa vahvasti mukana olevalle taholle. Vuokrasopimuksen tarkkaa sisältöä mm. vuokran määrää ei ole julkistettu. Kurkiniemen aukioloajat eivät täsmällisesti vastaan tarvetta, eikä paikkaa mainosteta tai kehitetä kovinkaan innovatiivisesti. Paikka on vuosittain avoin kesäkuu-elokuu eli ainoastaan kolme kuukautta. Muu ajan tämä keskustan keskeinen paikka on yleisöltä suljettu! Vuokran määrä ei vaikuta olevan kovin korkea, mikäli paikkaa on varaa pitää kiinni 9 kuukautta? Kesän tapahtumista ainakin osa oli järjestetty sellaiseen aikaan, että esim. koululaiset eivät koulupäivästä johtuen päässeet paikalle, vaikka tapahtuma oli suunnattu kouluikäiselle yleisölle. Mäntyharjun kunnan tulisi vihdoin viimein ymmärtää tilanne ja ryhtyä toimenpiteisiin keskustan kehittämiseksi avoimesti, pyrkien eroon vanhoista kunnalle epäedullisista sopimuksistaan!

 • 30.8.2016 at 15:20
  Permalink

  Nuorten suunnittelijoiden keskustasuunnitelma oli aika idealistinen. En usko, että kaupunkilaisena koskaan tulisin ostamaan jostain vastaavasta keskustasta jotain pientä asuntoa.
  Suunnitelmissa oli myös nykymuodin mukaista autoilun vastustamista ja joissain taisi olla autojen jättäminen kauemmaksi. Kuolleena syntynyt ajatus tuollaisessa pitäjässä kuin Mäntyharju, jossa keskustaan tullaan kaupoille pitkien matkojen päästä. Tai voihan sen toteuttaa, eihän siellä ole pakko käydä, voimme tuoda ruokamme viikonlopuksi myös kotikaupungistamme ja sitten käydä muuten Mikkelissä.

 • 31.8.2016 at 09:56
  Permalink

  Samaa mieltä kanssasi, ”näin se vain on”. Kävin joskus 1990-luvulla aika useinkin Mäntyharjulla ostoksilla. Se aika ei koskaan enää palaa. Ei ole kovin järkevää ajella kymmenien kilometrien päähän ostoksille, kun kaiken voi tuoda tulomatkan varrelta esim. Päijät-Hämeestä.

 • 31.8.2016 at 21:25
  Permalink

  Keskustan suunnitelmia oli ainakin puolen kymmentä, joista valittiin parhaimmat. Moni suunnitelma oli idealistinen, se myönnettäköön. Tosiasia on, että mikäli keskustasta saataisiin toimiva ja ennen kaikkea ihastuttava rakennustaiteellinen erikoisuus, tultaisiin tätä ihastelemaan pitkienkin matkojen päästä. Suomi on täynnä tavanomaisia kyläkeskustoja, ne eivät eroitu toisistaan juuri mitenkään. Mäntyharjulla olisi nyt mahdollisuus lähteä erottumaan massasta. Tämä kannattaisi tehdä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.