0

Haikein mielin kohti uusia haasteita

On tullut aika sulkea Mäntyharjun Havu apteekin ovi viimeisen kerran. Apteekkari Stina Parkkamäki myöntää, että tunnelmat ovat haikeat. 13 vuoden aikaiset muistot heräsivät henkiin liiketilan loppusiivouksen myötä, vaikka laatikkokaupalla mappeja päätyikin roskakasaan.
Vuosiin mahtui paljon lääkkeiden myynnin ulkopuolista toimintaa erilaisten tapahtumien muodossa. Kruunu Havu apteekin toiminnassa oli diabetes-projekti, jossa vuoden ajan tuettiin 116 mäntyharjulaisen diabeetikon omahoitoa. Tutkimusaineistoa diabetes-projektista kertyi väitöskirjaksi asti. Parkkamäki kertoo, että hanke ei olisi ollut mahdollinen ilman intoa, jolla asiakkaat ja henkilökunta lähtivät sitä toteuttamaan.
– Vaikka olimme pienehkö maalaisapteekki, se ei asettanut mitään rajoja toiminnan kehittämiselle, toteaa Parkkamäki.
Havu apteekin toiminnan perustekijäksi Parkkamäki nimeää ihmisen lähelle menemisen. Heti aluksi rikottiin tiski, jotta päästäisiin lähemmäksi asiakasta, eikä paluuta tiskin taakse ole ollut. Parkkamäki korostaa, että apteekin ei kuulu olla myyntikonttori, vaan sen on toteutettava syvempää tarkoitusta, ihmisen koko lääkehoidon onnistumista.

Lue lisää torstain 25.8. Pitäjänuutisista tai näköislehdestä

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.