0

Kurkilahden ympäri kaavaillaan rantapolkua

Jos valmisteilla oleva Kenkätehtaanniemen–Kurkilahden kehittämissuunnitelma toteutuu, rantapuistoon rakennetaan jo ensi kesänä esittelymökki ja aseman remonttia viedään eteenpäin.
Lähivuosina Askelen pohjoispuolelle rakennetaan omistusmökkejä ja Kurkiniemestä tehdään Saunaniemi. Kurkilahden ympäri konsultit ehdottavat rantapolkua.
Ehdotukset sisältyvät Kenkätehtaanniemen–Kurkilahden kehittämissuunnitelmaan, joka valmistuu lokakuun puolivälissä. Ehdotuksia esiteltiin tiistaina työpajassa, jossa pyrittiin viemään aiemmin kerättyjä vapaa-ajan asumisen kehittämisideoita kohti konkretiaa.
Tekeillä olevassa kehittämissuunnitelmassa uusi asuminen keskittyy Kenkätehtaanniemeen. Askelen pohjoispuolelle suunnitellaan omistus- ja osaomistusmökkejä, joissa asuminen voisi olla ympärivuotista.
Kiinnostava, työpajassa keskustelua herättänyt idea koskee Kurkilahden ympäri kulkevaksi suunniteltua polkua, Rantaraittia.
– Rantaraitti olisi vetovoimainen tekijä. Sen myötä Kenkätehtaanniemen saavutettavuus paranee. Se olisi myös sopivan mittainen ja helppo kiertää, perusteli konsulttien ehdotusta arkkitehti Hanna Aitoaho A-insinöörit Suunnittelu Oy:stä.
Työpajaan osallistunut valtuutettu Timo Kuoksa muistutti, että kaikki maat Kurkilahden ympärillä eivät ole kunnan omistuksessa Kunnan markkinointipäällikkö Olli Marjalaakso sanoi asian olevan tiedossa. Asiasta on keskusteltu aiemminkin parikymmentä vuotta sitten.
– Keskustelua raitin rakentamisen edellytyksistä tarvitaan. Rantaraitti sitoisi Kenkätehtaan alueen keskustaan, työpajassa todettiin.

Lue lisää torstain 8. syyskuuta Pitäjänuutisista tai näköislehdestä

Kommentteja aiheesta “Kurkilahden ympäri kaavaillaan rantapolkua

  • 16.9.2016 at 08:28
    Permalink

    Onpahan taas saatu kunnan rahoja menemään konsulttien syviin taskuihin! Jos suunnitelman toimeksiannossa ei rajata toimenpide-ehdotusten koskevan vain kunnan omien alueiden käyttöä, saadaan tämänkaltaista, mm. yksityisten pihojen läpi kulkevaa rantatietä ym. mukaan ideointiin. Voin kokemuksesta sanoa, että Kenkätehtaanniemen saavutettavuus vaikkapa Pyhävedentietä kävellen on erinomainen, ei siihen tarvitse erillistä väylää tehdä pihojen poikki! Onneksi porvarienemmistöisessä kunnassa kunnioitetaan sen verran yksityistä omistustakin, ettei ainakaan puhtaasti virkistyskäyttöön tulevaa aluetta pakkolunasteta. Sen sijaan silloin, kun on kysymys vaikkapa kunnallistekniikan,yleisen turvallisuuden tai muun yleishyödyllisen toiminnan edellytysten parantaminen, voi pakkolunastus tontin osalta tulla kysymykseen. Yleensä silloinkin kyse on kadun puoleisesta tontin osasta.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.