Lukijalta: Varautukaa kesäasukkaat

Tapahtui mökillä tapaturma, jossa jalkaterä loukkaantui ja turposi aivan hirveästi.
Saimme lähetteen Mäntyharjun terveyskeskuksesta  Mikkeliin sairaalaan röntgentutkimukseen, saavuimme sinne  noin klo 16.
Opasteita Lahdentien suunnalta tarvittaisiin lisää rantaan rautatieaseman tienoille; satunnainen käyttäjä ei ymmärrä kuinka kaukana sairaala onkaan!

Vastaanotto oli hyvä ja tarvittava röntgen onnistui varsin pian. Päivystäviä lääkäreitä oli vain yksi vuorossa.
Röntgenin jälkeen homma kesti ja kesti ja kesti.. Lääkäriin pääsi vasta kello 23 jälkeen.
Kahvila oli sulkeutunut kello 17 ja sen jälkeen saatavilla oli vain vettä,  -vesikupitkin olivat loppuneet!
Automaatissa ei tuohon aikaan ollut mitään leipiä tms. Päivystykseen tarvittaisiin ehdottomasti kahvi/tee/kaakaoautomaatti, jollainen muissa vastaavissa sairaaloissa muualla maassa on !!
Samoin automaatin tarjontaa tulee täydentää illan kuluessa ainakin kerran! Vastaanottoa odottava potilas ei voi lähteä kaupungille suuhun pantavaa etsimään, eikä kykenekään sinne menemään!
Myöhään illalla sairaalasta ulospäästessä  kaupungissa ei ollut mitään hampurilaispaikkaa tai kuppilaakaan enää auki iltapalaa tarjoamassa.

Päivystäviä lääkäreitä oli vain yksi vuorossa.
Mitenhän hommat hoituu, kun kymmenettuhannet kesäasukkaat rantautuvat palvelualueellenne?

 

5 kommenttia aiheesta “Lukijalta: Varautukaa kesäasukkaat

 • 12.6.2017 at 15:46
  Permalink

  Tämä edellinen kommentti asiallinen,mutta kyllä siellä saa odotella myös me maalaiset,oli kesä tai talvi nälkä tuppaa tulee itse kullekin vai meinaatko että meillä on repussa eväät kun me lähdetään polille avun toivossa.

 • 13.6.2017 at 21:46
  Permalink

  Niin, siis miten tää liittyy Mäntyharjuun?
  Asiallinen lähete Mikkeliin, missä homma ei toiminut.
  Kirjoita Länkkärin palstoille. Jooko?

  • 14.6.2017 at 11:55
   Permalink

   Juurikin näin. Samaa ihmettelin minäkin, kun luin tätä vuodatusta PU:n verkkosivulta.
   Kokemuksesta tiedän, että ”Länkkäri” ei julkaise kuin myönteisiä mielipidekirjoituksia, joten voipi olla, että juuttuu Mehtälän (yhteisötoimittaja) sensuuriin.
   Ensi kerralla – eväät ja kahvi tai se cocis mukaan matkaan.

 • 14.6.2017 at 14:34
  Permalink

  Ehkä kirjoituksen tarkoituksena olikin jakaa tietoa meille mökkiläisille, jos joudumme Mikkeliin matkaamaan hoitoon. Olisi ainakin itseltä tämä tarina mennyt ohi Länsi-Savon palstoilla, mutta Pitäjänuutiset kyllä luetaan tarkkaan. Joten kiitos vinkistä Esko Meuronen!

 • 17.6.2017 at 08:30
  Permalink

  Käyn usein Mäntyharjulla ja olen miettinyt, jos sattuu jotain haaveria saako palvelun paikallisesta terveysasemalta, vai pitääkö ajaa Mikkeliin. Hyvä tietoisku eli eväät mukaan jos suinkin. Sairaaloissa yleensäkin pitäisi olla mukeja riittävästi juomista varten ja jokin patukka/leipä automaatti jos ei kanttiini ole auki. Diabeetikot miten he pärjää ?

Comments are closed.