Vain pohja jää jäljelle

Pertunmaan seurakuntakodista jäänee jäljelle vain pohjakerroksen tekninen tila tai osia siitä. Sen päälle rakennetaan uusi, nykyistä pienempi seurakuntakoti.
Seurakuntakoti tarvitsisi mittavan peruskorjauksen muun muassa kosteusongelmien vuoksi, mutta seurakunta jäi vaille hakemaansa kirkkohallituksen rakennusavustusta.
Siksi suunnittelusta avattiin uusi tarjouskierros, jolla haettiin edullisempia ratkaisuja. Tarkoitus on saada seurakuntalaisten käyttöön vain välttämätön: kokoontumistila ja sosiaalitila, joka palvelisi myös kirkossa kävijöitä, sekä työntekijöille taukopaikka sosiaalitiloineen.
Kirkkoneuvosto on päättänyt hankkia suunnittelun Arkkitehtitoimisto Arkviiri Oy:ltä. Toimiston toimitusjohtaja Riitta Vesalan mukaan uusi seurakuntatalo olisi sijoitukseltaan, mittasuhteiltaan ja arkkitehtuuriltaan vanhan puukirkon läheisyyteen sopiva ja sitä korostava moderni puurakennus. Arkviiri on ilmoittanut olevansa valmis aloittamaan työt välittömästi.

Lue lisää torstain 15. kesäkuuta Pitäjänuutisista tai näköislehdestä

2 kommenttia aiheesta “Vain pohja jää jäljelle

  • 18.6.2017 at 14:48
    Permalink

    Näinköhän on niin edullinen kuin seurakunta toivoo.

  • 26.6.2017 at 16:21
    Permalink

    Varmaan useampi satatuhatta menisi uuteen rakennukseen, liekö se järkevää kun kirkon rahat kuulemma ovat tiukilla. Halvempaa olisi lunastaa nykyinen väistötila omaksi, kaiketi vuokralla nyt. Itse olen muutamankerran käynyt ja seurat sekä kerhot ovat onnistuneet kivasti, sellainen mukavan kotoinen tunnelma.

Comments are closed.