Kulttuuriministeri kierroksella Salmelassa

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho vieraili sunnuntaina iltapäivällä taidekeskus Salmelassa. Vierailu Salmelaan oli osa ministerin Etelä-Savon maakuntavierailua.
Vierailun aikana hän katsasti myös Savonlinnan oopperajuhlat. Salmelasta ministerin matka jatkui kohti Vuohijärven luonto- ja kulttuuritaloa.
Vierailu Salmelassa on yksi monista Suomi100-juhlavuoden tapahtumista ja näyttelyistä, joita Terho tekee vuoden aikana.
– Kutsuja on valtavasti. Nytkin on autossa iso nippu, joka pitäisi käydä läpi. Niistä sitten valitaan aikatauluun sopivimmat, Terho kertoo.
– Tietäen ministerin kiireisen aikataulun, ollaan meidän puolelta todella hyvillämme tästä vierailusta. Etenkin kun saatiin yhdistettyä myös Vuohijärvi mukaan, kiittelee Salmelan toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala.

Vierailullaan Salmelaan ministeri Terhovaikuttui etenkin taideyleisön määrästä..
– Kuulin sen toimintalogiikan, mikä tässä on. Eli vuosittain vaihdetaan näyttelyä ja ikään kuin kilpaillaan siitä, kuka saa näyttelytilaa. Vaikuttaa erittäin toimivalta idealta, minkä voi päätellä jo tästä ihmisten paljoudesta.
Ministeri haluaa painottaa myös Suomi100-juhlavuotta ja sen merkitystä Suomen kulttuuritarjontaan.
– Kulttuuriministeriön näkökulmasta on todella hienoa, että rakennetaan tapahtumia ja näyttelyjä kansalaisnäkökulmasta. Ne ovat lähellä, kiinnostavat ja kansalaiset pääsevät myös itse tuottamaan sisältöä. Jo tällainen lyhyt vierailu Salmelaan osoittaa, että täällä on sen henkistä toimintaa. Sitä minä haluan tuoreena kulttuuriministerinä viedä eteenpäin.

Lue lisää torstain 13. heinäkuuta Pitäjänuutisista tai näköislehdestä.