Vuohijärvellä kurkistus Mäntyharjun luontoon

Kuvataiteilija ja luontotoimittaja Minna Pyykkö on viettänyt lapsuudestaan saakka paljon aikaa Mäntyharjulla. Erityisesti alueen luonto on lähellä Pyykön sydäntä.
Tuosta luonnosta hän on ammentanut inspiraatiota maalauksiin, jotka ovat nyt esillä Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalolla.
– Äitini suku on Mäntyharjulta kotoisin, joten siellä olen viettänyt lapsuuskesiä ja tutkinut luontoa. Kun sittemmin aloin luontotoimittajaksi, niin aloin katsoa Mäntyharjunkin luontoa vähän eri tavalla. Halusin maalata asioita, jotka on minulle tärkeitä, ja joita olen nähnyt siellä luonnossa.
Sunnuntaisin luontoaiheista radio-ohjelmaa vetävän Pyykön maalauksissa eläimet ovat suuressa roolissa.
– Viime kesänä törmäsin Kyöpelivuoren metsässä kahteen mäyrään, jotka oli sateesta märkiä. Olen ollut kamalan innostunut maalaamaan lähiluontoa, mitä on meidän ympärillä. Se on minusta ihmeellistä ja hienoa.
Erityisen rakkaana suomalaisena lajina Pyykkö mainitsee Kuikan.
– Kuikka on muistaakseni valittu jossain äänestyksessäkin suomalaisten rakkaimmaksi kesämökkilinnuksi. Lennart Meri luonnehti joskus suomalaisia vesilinnun kansaksi. Siinä yhdistyvät elementteinä maa, vesi ja ilma.

Lue lisää torstain 13. heinäkuuta Pitäjänuutisista tai näköislehdestä.