Musiikkiesitykset kruunaavat Mäntyharjun kesänäytelmän

Yksi asia on varma. Yleisön ei tarvitse Mäntyharjun musiikkinäytelmässä jännittää laulajien puolesta. Pääosia näyttelevät Maria Tyyster ja Jukka Hallikainen ovat Seinäjoen tangokuninkaallisia muutaman vuoden takaa ja Juha Heikkilän johtama Jackpot-orkesteri Hallikaisen oma keikkabändi.
Eloa ja kuvaa -näytelmän musiikkikohtauksissa voimaa ja väriä antavat lisäksi taustalaulajat, joiden tasoa Tyyster ja Hallikainen kilvan kiittelevät.
– Laulut tulevat äänissä. Varsinkin viimeistä laulua oikein odottaa, se on tosi komea, Tyyster vakuuttaa.

Näytteleminen askarruttaa Tyysteriä ja Hallikaista hieman enemmän. Vuorosanojen mukaan esiintyminen tapahtuu molemmille ensimmäistä kertaa.
– Laulaminen ei jännitä minua koskaan, olen tehnyt sitä niin pitkään. Mutta näytteleminen jännittää hieman, Tyyster myöntää.
Hallikainen sanoo olevansa luottavainen, kun aikaa viikonlopun ensi-iltaan on enää vajaa viikko.
– Kun on tarinassa sisällä ja lavalla ovat ympärillä tottuneet konkarit, omat vuorosanat tulevat sitä kautta mieleen. Tämä on minulle poikkeuksellista: en jännitä.
Enemmän Hallikainen kertoi tiistaisessa infotilaisuudessa pohtivansa, saako Tangomarkkinoilla vihoittelemaan alkaneen selkänsä kuntoon ensi-iltaan mennessä.
Osaltaan heittäytyminen teatterin maailmaan käy pääparilta helposti. Lasse Wikmanin ja Markku Huovisen käsikirjoittamassa näytelmässä päähenkilöt ovat elokuvaa tekeviä näyttelijöitä, mutta hahmot liippaavat Tyysteriä ja Hallikaista läheltä.
– Voi olla, olen tuntenut Hallikaisen niin pitkään, Wikman myöntää.
Pääroolien lisäksi Tyyster ja Hallikainen vilahtavat lavalla useissa pienissä rooleissa.

Lue lisää torstain 13. heinäkuuta Pitäjänuutisista tai näköislehdestä.