0

Maalausten tarinat ja hahmot siirtyvät vaatteisiin

Miltä näyttää kun pukeutuminen ja taide lyövät kättä päälle? Kysymykseen löytyy vastaus Villa Aurorasta, jonka aulassa on ollut heinäkuun alusta saakka esillä kuvataiteilija Pirjo Sieväsen työn tuloksia.
Jo aiemmalla urallaan yrittäjänä toiminut, mutta sittemmin kuvataiteilijaksi opiskellut, Sievänen sai ajatuksen teostensa siirtämisestä vaatteiksi. Pyörät lähtivät pyörimään ja tänä keväänä tuotteita on jo saatu näytille.
– Konepajalla Helsingissä, jossa minulla on työhuone, oli keväällä ensimmäinen muotinäytös näiden vaatteiden kanssa. Pyysin mukaan kaksi ystävääni, joista toinen oli taiteilija ja toinen muotisuunnittelija, Sievänen kertoo.Ahkerasti Mäntyharjulla mökkeilevän Sieväsen mukaan vaatteiden päätyminen Villa Auroraan tapahtui kuin itsestään.
– Kun kävin täällä ensimmäisen kerran vuonna 2015 ja näin tämän miljöön, niin mietin, että täällä olisi kiva järjestää joku tapahtuma. Naistenpäiväteemalla järjestettiin silloin ystävätapaaminen.
Villa Auroran yrittäjä Seija Pohjanoksa oli seuraamassa Sieväsen muotinäytöstä Helsingissä ja kiinnostui vaatteiden ja taiteen liitosta.
– Asiakkailtakin on tullutta palautetta, että on hienoa, kun vaikka huoneen seinällä olevasta taulusta saa vaatteen. Silloin taide kulkee mukana kokoajan ja vaikka joka päivä, Pohjanoksa sanoo.
– Ajattelin aluksi, että tämä olisi vanhempia ihmisiä kiinnostava juttu, mutta todella paljon on kiinnostanut myös nuoria kävijöitä, hän jatkaa.

Lue lisää torstain 27. heinäkuuta Pitäjänuutisista tai näköislehdestä

 

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.