Taito Shop Mäntyharjun myymälä lopettaa – kurssitoimintaa pyritään jatkamaan

Mäntyharjun Taito Shop-myymälä Pentinpolulla lopetti liiketoimintansa maanantaina elokuun 7. päivänä. Kurssitoimintaa on kuitenkin tarkoitus jatkaa ja tarkastella sen kannattavuutta myöhemmin.
Syynä liikkeen lopettamiselle on yksinkertaisesti vähäinen kysyntä.
– Mäntyharjun myymälä oli meillä viimeinen pienen paikkakunnan toimipiste. Sitä on nyt pidetty suoraan sanottuna hengityskoneessa jo muutama vuosi, kertoo toiminnanjohtaja Anne Ossi.
– Pienellä paikkakunnalla erikoisliikkeen pitäminen on ollut haastavaa. Mäntyharjun myymälä on toiminut lähinnä verkossa ja emme nähneet sitä enää kannattavana.
Mäntyharjun Taito Shopin myyjä lopetti työssään jo heinäkuun puolessa välissä. Liikkeessä oli ennen sulkemista yksi työntekijä, jota ei irtisanottu, vaan hän siirtyi muualle omasta tahdostaan.
Sulkemiseen asti myymälää pyöritti kesätyöntekijä. Huolimatta liiketoiminnan haasteista, on kesä Taito Shopin kaltaiselle erikoisliikkeelle tärkeä ajankohta.
– Haluttiin lykätä sulkemista kuitenkin sesongin loppuun, Ossi kiteyttää.

Vaikka Taito Shopin myymälä Mäntyharjulla sulkeekin ovensa, on kurssitoimintaa tarkoitus jatkua.
– Kursseille tarvitaan sellainen 7-10 osallistujaa, että niitä on järkevää järjestää, Ossi kertoo.
Kurssitoimintaa organisoidaan Mikkelistä käsin. Syksyn aikana selviää tarkemmin, mikä Taito Itä-Suomen lopullinen kohtalo on Mäntyharjulla.
– Tilat on meillä vuoden loppuun asti käytössä. Jatko on Mäntyharjulaisista itsestään kiinni. Toivottavasti kursseille saadaan väkeä, Ossi sanoo.

Viikon kysymys

Olitko tyytyväinen Mäntyharjun joulunavauksen uuteen paikkaan?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...