Ensi vuonna perehdytään sisällissotaan

Mäntyharjun museon kesän 2018 näyttelyteema on valittu. Museolle on tekeillä näyttely sisällissodan tapahtumista Mäntyharjussa
Hyvin pian itsenäisyysjulistuksen jälkeen, tammikuussa 1918, yhteiskunnan sisäiset jännitteet johtivat aseelliseen selkkaukseen. Vuoden 1918 tapahtumista tulee ensi keväänä kuluneeksi 100 vuotta ja siksi tulevana kesänä Mäntyharjun museon näyttelyssä käsitellään sisällissodan tapahtumia Mäntyharjussa.
Tulevassa näyttelyssä sisällissodan aikaisia tapahtumia, niihin johtaneita syitä ja sodan vaikutuksia käsitellään monesta näkökulmasta, inhimillisyyttä unohtamatta. Kevään 1918 taisteluita kun käytiin hyvin monista lähtökohdista.
Näyttelyprojekti päästään aloittamaan jo hyvissä ajoin, sillä museo on saanut yksityiseltä lahjoittajalta merkittävän lahjoituksen tutkimustoimintaa varten. Näyttelyä varten otetaan vastaan myös sukupolvelta toiselle kulkeneita muistoja, tietoja, valokuva-aineistoa ynnä muuta mahdollista vuoden 1918 tapahtumiin liittyvää materiaalia.
Projektin yhteydessä tullaan syksyn aikana järjestämään tilaisuuksia, joissa tietoja voi kertoa ja materiaaleja toimittaa.

Viikon kysymys

Säilötkö kesän marjoja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...