Iloisempaa ilmettä antiikkikaupalle

Antiikkikauppa Veliantin kaupparakennus Kuortissa sai Etelä-Savon ELY-keskuksen avittamana uuden kattomaalin. Kauppaa pitävä ja rakennuksen omistava Antero Vesalainen haki katon kunnostukseen rakennusperinnön hoitoavustusta.
Sitä voi saada kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten kunnostukseen. Kohteen ei välttämättä tarvitse olla suojeltu, kuten ei Vesalaisen kauppakiinteistökään ole.
Rakennus on valmistunut vuonna 1956. Siinä toimi vuoteen 1993 saakka Antero Vesalaisen isän kauppa. Nyt Antero Vesalainen myy toiminimellään Veliantti ”antiikkia ja rompetta”.
– Tämä on tässä julkisella, näkyvällä paikalla. Sääli olisi, jos tämä rapistuisi, Vesalainen miettii ja kertoo perustelleensa tällä tavoin myös hakemustaan.
Peltikatto on alkuperäinen ja muutoinkin rakennus on ulkoasultaan alkuperäisessä kunnossa.
– Monesti tällaisiin on tehty jotakin muutoksia. Alue on vanhaa Kuortin taajamaa ja rakennus on paikallisen rakennusliikkeen, Vilho Koskisen rakennusliikkeen rakentama, Cygnaeus kertoo kohteen kulttuurihistoriallisista arvoista.
Kuortin kauppakiinteistö on hyvä esimerkki siitä, että monenlaiset kohteet ovat osa arvokasta rakennusperintöä.
– Jotakin on totuttu pitämään nykyaikaisena, mutta aika kuluu ja yhtäkkiä rakennus onkin vanha. Monesti ei ajatella, että tällaiset kohteet olisivat säilyttämisen arvoisia, Kaj Cygnaeus miettii.

 Lue lisää torstain 10. elokuuta Pitäjänuutisista tai näköislehdestä

Viikon kysymys

Säilötkö kesän marjoja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...