Kirkonkylän koulu museolle?

Iso-Pappila saattaa saada tiloihinsa tulevaisuudessa jotain muuta kuin museo- ja opistokäyttöä. Kirkonkylän koulun remontin lähestyessä yhtenä vaihtoehtona koulun väistötiloiksi on väläytetty viereistä museota.
Vaikka kaavailut ovat kunnassa vielä alkuasteella ja epävirallisia, ne ovat ennättäneet herättää huolestumista alakoululaisten vanhemmissa ja muun muassa Iso-Pappilan harrastuspiireissä. Jos museo joutuu, vaikka osaksikin, siirtymään koulun tieltä, mitä tapahtuu näyttelyille, museon esineille ja tapahtumille? Mistä löytyvät korvaavat tilat niille?
– Museon, yhdistysten, harrastuspiirien ja kansalaisopiston kannalta olisi tärkeää, että mahdollisesta muutoksesta tiedotettaisiin hyvissä ajoin. Mikä on aikataulu? Miten laaja vaikutus koulun siirtymisellä olisi, estääkö se muita käyttämästä museon tiloja? pohtii Mäntyharjun Kuvataideyhdistys ry:n sihteeri Raili Rantanen.
Eräs toimitukseen yhteyttä ottanut alakoululaisen vanhempi puolestaan empi, tarjoaako vanha museorakennus ylipäätään sopivat tilat nykyajan koulunkäyntiin?
– Eikö paremmat väistötilat koululle löytyisi Virastotalosta, kuten aikanaan Yhtenäiskoulun remontin yhteydessä, tai sitten parakkikoulusta? hän kyseli.

 

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...