Savolainen ajoi toiseksi Mäntässä

Pertunmaan Urheiluautoilijoiden Jarkko Savolainen täräytti luokkansa toiseksi lauantaina Mäntän ympäristössä ajetussa pienoisrallissa. SM-ralleista tuttu Honda sai jäädä talliin, sillä pertunmaalainen

Jarkko Savolainen ja Tomi Minkkinen saavuttivat kakkostilan Mäntässä. (Kuva Marko Kyöstilä)

Leo Kinnunen

Pertunmaan Urheiluautoilijoiden Jarkko Savolainen täräytti luokkansa toiseksi lauantaina Mäntän ympäristössä ajetussa pienoisrallissa. SM-ralleista tuttu Honda sai jäädä talliin, sillä pertunmaalainen oli tällä kertaa vauhdissa haminalaisen kartturinsa Tomi Minkkisen BMW M3:lla.

Mänttä 200 on varsin perinteinen ralli, joka on usein toiminut testikisana monelle SM- ja jopa MM-tason kuljettajalle. Nytkin mukana oli muutama SM-sarjan kuljettaja. Kilpailussa ajettiin kolme erikoiskoetta, joille kertyi pituutta nelisenkymmentä kilometriä.

Savolainen ei ollut ihan terävimmillään ykköspätkällä, vaan ajoi kolmanneksi. Isomman kaksivetoluokan nopein oli F-rallisarjan senioriluokasta tuttu Ilmo Lario, jonka komeasti laulava Bemari ja pitkät sladit eivät jätä katsojia kylmäksi. Kakkoseksi ensimmäisellä EK:lla vetäisi toinen konkari Jari Inkilä, joka joutui jättämään heti ykkösen jälkeen leikin kesken, kun Bemarin kytkin hajosi.

– Hieman nukuin ykkösellä, olisiko jäänyt vähän edellisen lauantain polttarikyydityksen vauhti päälle, Savolainen nauroi.

12-kilometrisellä kakkosella pohja-ajan tekaisi jälleen Lario, jolle pertunmaalainen hävisi kuusi sekuntia. Eroa kärkimies Larioon oli tuossa vaiheessa 19 sekuntia.

Viimeisellä kiirustaipaleella pituutta oli parisenkymmentä kilometriä. Siellä ykkönen oli totutusti Lario, mutta eroa Savolaiseen kertyi enää kahdeksan sekuntia, joten kilometriä kohden ero oli pienentynyt. Larion voitto irtosi 27 sekunnin erolla Savolaiseen.

Lue lisää torstain 31. elokuuta Pitäjänuutisista tai näköislehdestä

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka