0

Tapahtumia syntyy ja kuolee

Sikakaalikarnevaalit osoittautui viime perjantaina heti ensi yrittämällään melkoiseksi menestykseksi. Väkeä oli Mäntyharjun torin täydeltä ja parkkipaikat taajamassa yhtä tiukoilla kuin juhannusaaton aamupäivänä. Päivä sujui suunnitelmien mukaan, paitsi tietysti keiton ja varsinkin niiden sisäelinten loppuminen kesken vähän kokonaisarvosanaa laskivatkin.
Mutta vaikeahan se ensimmäisellä kertaa tapahtuman suosiota oli ennakkoon arvioida.
Viikonvaihteessa saatiin päätökseen myös kesän yllätyshitti, Katajaisen kansan -näyttely purettavassa kerrostalossa. Yli 7000 kävijää on melkoinen saavutus.
Katajaista kansaa ei ensi kesänä nähdä ja tuskinpa sikakaalikarnevaalejakaan, mutta näiden suosio osoitti, että väki liikkuu jos vain tarjonta osuu kohdalleen. Ja hinta, molemmathan olivat ilmaistapahtumia.
Ilmaisuuskaan ei aina riitä, kuten on valitettavasti käynyt Valoa yössä -tapahtuman suhteen. Vuosia hiipunut elokuinen lauantai-illanvietto on tullut nykymuodossaan tiensä päähän. Kulttuuritoimelta oli oikea ratkaisu vetää töpseli seinästä, turhaahan sitä on aikaa ja rahaa kuluttaa, jos ei kansaa kiinnosta.
Valoa yössä oli pitkään eräänlainen kesän päätöstapahtuma, mutta nyttemmin sen tilalle on tullut Kurkiniemessä järjestettävät Venetsialaiset. Jo useampana vuonna järjestetty rieha ilotulituksineen on otettu hyvin vastaan. Venetsialaiset antaisivat myös hyvän pohjan laajentaa elokuun viimeisen päivään juhlaa laajemmaksikin ilon pidoksi.
Kurkiniemi ja Asemanlammen ympäristö antaisivat tälle hyvät puitteet ja ehkä rautatieasemallekin saataisiin edes kerran vuodessa jotain käyttöä. Tämä kaikki vaatisi kuitenkin laajaa yhteistyötä yrittäjien ja järjestöjen kanssa. Pelkästään yhden yrittäjän tai kunnan hartioille ei laajaa tapahtumaa voisi sälyttää.
Isommat kesäkauden lopettajaiset korvaisi myös kesäkauden avajaiset, jotka tänä vuonna jäivät järjestämättä.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.