1

Lukijalta: Mitä vanhuksillemme kuuluu?

Minua on henkilökohtaisesti kiinnostanut kovasti kunnanvaltuutettuna ja vanhustyön asiantuntijana, missä nyt mennään ikääntyneitten palveluiden laadussa omassa kunnassamme?
Pystymmekö enää itse vaikuttamaan hoidon laatuun ja SAS-jonon liikkuvuuteen ja rahojen riittävyyteen?
Minua on askarruttanut, että miten jono palveluasumispaikkoihin ja uusiin valoisiin yksityisiin palvelutaloihin kohtaavat? Onko Ruskahovi edelleen täynnä? Vanhuksille ei ollut ennen paikkoja ja jonossa oli pahimpina vuosina 30-40 henkilöä odottamassa tehostettua palveluasumispaikkaa. Paikkoja ei ollut osoittaa. Nyt kenenkään ei tarvitse jonottaa tai odottaa. Paikkoja pitäisi olla.
Miten kotona pärjätään? Miten tilanne on muuttunut vai onko muuttunut? Riittääkö hoitajia?

Nyt on tilaa ja rahako puhuu? Ristiriistaista tietoa tihkuu. On tullut yhteydenottoja valtuustoryhmämme jäsenille, ettei hoitotakuu aina toteudu. Viranomaiset taas vakuuttavat, ettei mitään jonoa ole ja hoitotakuu täyttyy (3 kk). Lehdestä taannoin luimme muuta.
Vanhusneuvostossakin istun ja olemme sinne yrittäneet saada tietoa ikääntyneitten palveluista kunnassamme, mutta mitään tietoa virallisesti ei olla saatu. Viime kokoukseen ei asianomainen, jota olimme pyytäneet, valitettavasti päässyt kertomaan asiasta.
Viime kunnanhallituksessa (16.10.17) pyysin viranhaltijoilta Essoten Mäntyharjun palvelualueen palvelujohtajaa kertomaan seuraavaan kokoukseen missä kunnassamme mennään. On meidän tiedettävä, mitä meidän omaisille ja vanhuksillemme kuuluu.
Tuntuu, että valvonta on pois kunnastamme tähän(kin) asiaan.

Tanja Hartonen-Pulkka
Kunnanhallituksen jäsen
Perussuomalaiset

2 kommenttia aiheesta “Lukijalta: Mitä vanhuksillemme kuuluu?

 • 18.10.2017 at 20:16
  Permalink

  Hei
  Kiitos mielipidekirjoituksesta

  Tulemme mielellään kertomaan aina vanhuspalveluista ja muistakin SOTE-palveluista ja mikäli Mäntyharjun palvelupäällikkö on estynyt, aina voi pyytää myös muita viranhaltijoita. Alueelliseen Essoten vanhus- ja vammaisneuvostoon voi myös aina tuoda asioita käsiteltäväksi, siellä on jokaisen kunnan edustus. Valvonta pelaa lakisääteisesti eli omavalvonta ja viranomaisvalvonta myös Mäntyharjussa. Mikäli ristiriitaisia tietoja tihkuu jostain, on hyvä olla heti meihin yhteydessä.

  yt. Niina Kaukonen, vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja, Essote

 • 18.10.2017 at 21:29
  Permalink

  Ulkopaikkakuntalaisen silmissä pitäjän touhu näyttää kummalliselta. Kunnassa on tapahtunut ikäviä asioita roppakaupalla. Vammaiskuljetuksien huijausepäily, vanhustentaloissa luvatonta riistoa saunamaksuissa, salassa valmisteltu liikerakennuksen osto, kesällä ollut henkirikos, Keskivälin tylyttävä asiakaspolitiikka, Mäsekin turhanpäiväisyys kunnan kehittämisessä, Peruveden kaavoituksen vaikeudet, seteliautomaattien asennusfirman mielivaltainen kohtelu lupahallinnossa, kuntakeskuksen kehittämisen pysähtyneisyys 60-luvulle, muuttokato. Kunta kohtelee vakituisia asukkaitaan ja kesäasukkaitaan tylysti. Mielikuva aurinkoisesta ja sopuisasta pienestä paikkakunnasta alkaa murenemaan, myös valtakunnallisesti. Kunnan päätöksenteko on tempoilevaa ja vailla päämäärää. Ihmisten kohtelu on huonontunut. Naapurin kohtelu on huonontunut. Mitään ei enää kunnioiteta.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...