Lukijalta: Kuka ajaa lapsen etua?

Hyvät kuljetusoppilaiden huoltajat ja kaikki nekin kuntalaiset, joilla ei ole mitään kokemusta koulukuljetuksista.
On hyvä, että kunnan kuuluu järjestää maksuton koulukuljetus niille, joiden koulumatka sen vaatii. Meillä on hyvin asiat. Me kun emme kaikki asu taaja-alueella.
Jonkun ”kohtalo” on asua rajapinnassa koulumatkaa mitatessa. Lapsen kasvaessa tulee eteen tilanne, etteivät perusteet kuljetukselle enää täyty täsmälleen. Parisataa metriä matkasta puuttuu.
Mäntyharju on saanut koulumatkat kustantamalla naapurikuntien nuoria lukioomme. Hyvä sinänsä, että lukio säilyy oppilasmäärän pysyessä riittävänä, mutta toivoisi kunnan myös inhimillisesti kohtelevan oman kunnan nuorta, joka haluaa opiskella täällä.
Matkan varrelta kun ei maksutta kyytiä luvata eikä maksukaan takaa pääsyä kyytiin. Iso bussi voi päättäjätahon mukaan olla jo täynnä koulukuljetukseen oikeutettuja. Tämän syksyn aikana niin ei ole kertaakaan käynyt. Paikkoja on useampia vapaana.
Huoli oman nuoren matkanteosta on tosiasia. Asioiden ratkaiseminen jäykkään päätöksentekoon perustuen aiheuttaa harmia ja käytännön haasteita arkiaamuihin.
Eikö meidän kuntamme päätöksenteossa todella voida ottaa yksilön etua huomioon? En jaksa uskoa, että tästä ratkaisusta tulisi ”joukkohysteriaa” tai hakemusten ryöppyä.
Miten on, voiko ratkaisuun päätyneet henkilöt, valitsemamme kuntaedustajat, sanoa avoimesti Juha Tapion tavoin: Olet minulle tärkeä.

Nimimerkki
Lapseni, olet tärkeä

2 kommenttia aiheesta “Lukijalta: Kuka ajaa lapsen etua?

 • 29.10.2017 at 10:32
  Permalink

  Olisi niin sydäntä lämmittävää, jos kunnassa aletaan toimia kaikkien kuntalaisten etua ajaen.

  Pahimmillaan asukkaiden kyykytys saa aikaan muuttosuunnan pois kunnasta naapurikuntiin, parempien palveluiden ääreen. Jokainen lähtijä heikentää kunnan verotuloja ja sitä kautta toimintakykyä. Pahimmillaan kunnalle jää lopulta luu käteen eli pakkoliitäntä Mikkeliin tai Kouvolaan.

  Ikävältä tuntuu ymmärtämättömyys ja joustamattomuus. Saisiko kunnalta kuljetuspalveluita edes rahaa vastaan?

 • 14.11.2017 at 10:31
  Permalink

  Eikö olisi hyödyllisempää pitää kyläkouluja pystyssä, jossa ne ovat kylän toiminnan keskuksia ja lapsilla on lyhyt koulumatka. Kuljetukset ympäri pitäjää tuntuvat aivan hulluilta.
  Kuljettakaa opettajia.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...