Mäntyharjun hiihtoladun avaaminen siirtyi hamaan tulevaisuuteen

Mäntyharjun ensilumenladun avaus siirtyy reilusti eteenpäin. Kenttämestari Juhani Lyytikäisen suunnitelmissa oli alun perin saada pieni pätkä latua auki isänpäiväviikonlopuksi, mutta viikonloppuna alkanut plussakeli teki tepposet.

– Nyt on nostettava kädet pystyyn. Taivaalta tuli reilusti vettä ja se sulatti suurimman osan lumesta. Pienelle pätkälle lunta kyllä olisi kyllä kasassa, mutta se sulaisi pois levittäessä.

Lyytikäinen ei uskalla arvioida ladun uutta avausaikaa. Sääennusteet ennakoivat plussa-asteita pitkälle ensi viikkoon. Yöpakkasiakaan ei ole luvassa. Kenttämestari arvioi, että latu saadaan kuntoon 10 asteen pakkasien koittaessa yhdessä viikossa. Viiden asteen pakkaskelissä koko latu valmistuu kahdessa viikossa.

– Tärkeintä olisi saada yöpakkasia. Jos niitä on ja keli on päivisin nollassakin, niin työt etenevät.

Lue aiempi uutinen ensilumenladusta tästä linkistä.

6 kommenttia aiheesta “Mäntyharjun hiihtoladun avaaminen siirtyi hamaan tulevaisuuteen

 • 7.11.2017 at 18:09
  Permalink

  Se oli taasen hölmöä hommaa niinkuin jokainen syksy muuta kuntalaiset sentään on maksajana olisiko sää ennusteet luettavissa

 • 8.11.2017 at 22:15
  Permalink

  Sinä pakkashenkilö, voisitko viedä tuon viisautesi ja tietosi suoraan laduntekijöille ETUKÄTEEN, niin saataisiin kunnalle selvää säästöä meidän kaikkien kuntalaisten hyödyksi, ja mielellään joka syksy.

 • 10.11.2017 at 10:09
  Permalink

  Hiihtelijälle tiedoksi sään etukäteen saada tiedoksi vaikkapa lehtiä lukemalla monet laskettelu paikka kunnat sentään ovatko tajunneet ja ymmärtäneet jos on kova hinku suksimaan niin hiihto kelejä on muissa maissa ellei ole pa.

 • 10.11.2017 at 18:57
  Permalink

  Sinä pakkas henkilö, suomenkirjoitustaitosi on tasolla josta en valitettavasti kaikkea ymmärrä.
  Kirjoita vaan ihan vaikka englanniksi, voin siihen sitten kommentoida, sopiiko?

 • 13.11.2017 at 10:38
  Permalink

  Jos ymmärrys ei riitä että kommentoi vesisateessa ja lämpimällä ilmoilla ladun tekoa niin ei siihen englanti auta, sanoina nääs.

 • 13.11.2017 at 20:13
  Permalink

  Nyt hyvä pakkashenkilö, kaivoit esiin sopukoista ihan ymmärrettävän kirjoitustaidon.
  Vesisateiden ja lämpimien ilmojen vuoksihan Mäntyharjulla ei latuja tehdäkkään.
  Monella muulla paikkakunnalla varastolumi on jo levitetty latupohjaksi, ja toivottavasti vesisateet ei sulattaisi heidän jo tekemiään latuja, toivotaan parasta, pelätään pahinta…

Comments are closed.

Viikon kysymys

Olitko tyytyväinen Mäntyharjun joulunavauksen uuteen paikkaan?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...