Talouskasvua löytyy maaseudultakin, muistuttaa ministeri Leppä

Turhaa, täysin turhaa. Näin maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ajattelee viime kuukausien mediakeskustelusta, jossa on pyritty asettamaan vastakkain kaupunkeja ja maaseutua.
– En lainkaan ymmärrä, miksi haluamme Suomessa ylläpitää tällaista vastakkainasettelua. Se ei ole ollenkaan järkevää. Meidän kaikkien tulisi olla samalla puolella, koska kilpailu tulee maanrajojen ulkopuolelta, eikä sen sisäpuolelta, Leppä painottaa.
Pertunmaalaisministerin mielestä yhtenäisyydelle olisi nyt tarvetta, sillä tulevaisuuden talouskasvu löytyy Suomen eri osista. Juuri nyt metsäteollisuus on hyvässä iskussa, ruokavienti vetää ja matkailupuolella Järvi-Suomi herättää yhä suurempaa kiinnostusta ulkomailla.
– Yhtenäisyyden säilyttäminen on meille erittäin tärkeä asia. Tarvitsemme vahvaa pääkaupunkiseutua ja elinvoimaista maaseutua. Se hyödyttää kaikkia suomalaisia, ministeri perustelee.
Lepän mukaan ruoka- ja matkailualan positiiviset näkymät ovat vasta alkua. Esimerkiksi maataloustuotteiden viennissä on tarjolla miljoonamarkkinat. Hallitus on asettanut viennin kasvutavoitteeksi 500 miljoonaa euroa vuodessa vuoteen 2020 mennessä.
Tällä hetkellä viennin kasvua jarruttaa se, että moni yritys tyytyy pelkkään raaka-ainevientiin. Ministeri kannustaakin yrityksiä kehittämään yhä enemmän tuotekehitykseen ja pidemmälle jalostettuihin tuotteisiin.
– Lisäarvotuotteet ovat ansainnassa keskeisiä. Meidän perusasiathan ovat valtavan hyvässä kunnossa. Ruuan puhtaus ja laatu ovat maailman parasta, Leppä muistuttaa.
Alkutuotannon kannattavuusongelman ratkaisu on ministerin mielestä äärimmäisen tärkeää, sillä ala työllistää suuren joukon suomalaisia. Elintarvikeketjun eri osista tienestinsä saa tällä hetkellä jopa 340 000 suomalaista.

Lue lisää torstain 9. marraskuuta Pitäjänuutisista tai näköislehdestä

 

5 kommenttia aiheesta “Talouskasvua löytyy maaseudultakin, muistuttaa ministeri Leppä

 • 12.11.2017 at 16:23
  Permalink

  Matkailu on myös vedossa, Suomeen suuntautuu isot joukot kiinalaisia! Pari kuukautta sitten Peruveden golfkaavan piti olla valmis, mutta kunnan sivuilta luin kunnalta tulleen valitukseen vastineen. Mikä tilanne on matkailun kehittämisessä motellin alueella? Joko kunta pääsee pian rakentamaan Järvi-Suomen Timanttia?

 • 13.11.2017 at 13:07
  Permalink

  Mistä ansioista maksetaan Pertunmaalla ns. elinkeinoasiamiehelle? Motellinseudun,
  Pöylinniemen ja nyt kunnan omistukseen siirtyneen Peruveden Honkasaaren ranta-alue
  on se timantti, jota kunnan pitäisi ehdottomasti kehittää-OIKEASTI.

  Onko elinkeinoasiamies kehittänyt yhteydenpitojärjestelmää Pertunmaan kesäasukkaisiin?
  EI ole. Uudessa kunnanhallituksessa istuu matkailuyrittäjiä. Kunnassa on mahtavat potentiaalit kehittyä. Monessa järvikunnassa kuuluu johtaville viranhaltijoille matkailun
  edistäminen. Pertunmaan viranhaltijoita ei näy edes kirkonkylän juhannusjuhlilla!!

 • 13.11.2017 at 17:31
  Permalink

  Green sailing kirjoittaa täyttä asiaa! Kunnan tärkeimmät pomot: kunnanjohtaja, tekninen johtaja ja elinkeinoasiamies, heidän pitäisi paperitöiden lisäksi olla kunnan kasvot markkinoinnissa ja johtamisessa. Tuskinpa edes tietävät mitä yrityksiä ja mahdollisuuksia kunnassa on, kun ei heitä tosiaan juuri toimiston ulkopuolella näy. Heidän pitäisi tarjota palveluitaan ja tehdä kehitysideoita eikä odottaa että heiltä kysytään jotain. Mikäli se oma persoona ei millään taivu luontevaan sosiaaliseen kanssakäymiseen jota kyseisissä ammateissa vaaditaan, olisiko syytä miettiä ollaanko oikeassa virassa? Kunnassa ilmeisesti tehdään juuri uutta strategiaa, toivotaan että siinä myös tehdään selväksi mitä näiltä pomoilta odotetaan ja seurataan kuinka he suoriutuvat. Luottamushenkilöiden johdossa on tapahtunut sukupolvenvaihdosta, heilläkin on nyt näytön paikka.

 • 14.11.2017 at 20:32
  Permalink

  Naapuripitäjä Hartolassa kunnanjohtajatar jalkautui paikallisiin kahviloihin jutustelemaan ja kuuntelemaan mitä kuntalaisilla on mielessä. Sellaista soisi meidänkin ”isojen pomojen” tekevän. Tulisivat ainakin vähän tutummiksi. Eivätkä yrittäjätkään pahastuisi, jos joskus kunnasta otettaisiin yhteyttä muutenkin kuin laskujen merkeissä.

 • 17.11.2017 at 15:09
  Permalink

  Maaseutu ja talouskasvu on muutakin kuin Pertunmaa. On myös Mäntyharju, jolla on teollisuutta ja matkailua. Peruveden alue on kuihtunut kuihtumistaan, motellikin on kiinni jo kolmatta-neljättä vuotta. Alue on kuin negatiivisuuden magneetti, jossa ei hyvistä puitteista huolimatta onnistu matkailu ollenkaan. Onneksi sentään taidematkailu kukoistaa ja vieläpä hyvin. Meillä on myös menestyviä keskisuuria yrityksiä, joilla on hyvät markkina-asemat. Kyllä me pärjäämme, varsinkin jos panostamme metsäteollisuuteen.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Olitko tyytyväinen Mäntyharjun joulunavauksen uuteen paikkaan?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...