Valitettava, mutta ainoa konsti – verotuksen kiristäminen jakoi Pertunmaan valtuustoa

Pertunmaan kunnanvaltuustossa tarvittiin kaksi äänestystä ja vilkas keskustelu, ennen kuin tuloverotus päätettiin kiristää 21.5 prosenttiin.
Kunnanhallituksen pohjaesitystä vastustettiin maanantai-iltana sekä perussuomalaisten että sitoutumattominen riveissä.
Esitys nojasi ennusteeseen valtionosuuden vähenemisestä reilulla 324 000 eurolla. Kunnanhallitus on katsonut puolen prosentin korotuksen paikkaavan verotuloina noin 100 000 euroa.
Sitoutumattomien ryhmä uskoi, että prosentin neljänneksen korotus riittäisi kunnanhallituksen esittämän puolen prosentin sijasta. Perussuomalaiset puolestaan vastustivat veronkorotusta.
Ensimmäisessä äänestyksessä perussuomalaisten nollalinja hävisi sitoutumattomien 0,25 prosentin korotukselle äänin 7-3.
Toisessa äänestyksessä vastakkain olivat kannat puolen prosentin tai neljännesprosentin korotuksista.
Äänet jakautuivat 9-5 puolen prosentin puolesta. Keskustan ja kokoomuksen ryhmät olivat yksimielisesti kovemman korotuksen kannalla, sitoutumattomat sitä vastaan ja perussuomalaiset äänestivät tyhjää.

Lue lisää torstain 16. marraskuuta Pitäjänuutisista tai näköislehdestä

 

2 kommenttia aiheesta “Valitettava, mutta ainoa konsti – verotuksen kiristäminen jakoi Pertunmaan valtuustoa

 • 15.11.2017 at 21:15
  Permalink

  Kun otetaan turvapaikanhakijoita kylille asumaan, niin ei se ihan ilmaista hommaa ole sekään, jolloinka verot nousee tai muu palvelu vähenee.

 • 16.11.2017 at 01:18
  Permalink

  Pertunmaan veroprosentista.
  Ettäkö ainoa konsti? Valitettavasti ei. Olisihan siellä ollut vaihtoehtona esim. Suur-Savon Sähkön osakkeiden hyödyntäminen. Pertunmaa omistaa kyseisen yhtiön osakkeita n.3,5 miljoonan euron arvosta joista vuotuinen osinkotuotto on n. 25000e. Jos olisi realisoitu vaikkapa ehdotettu n. 10% osakkeista, =n. 350000e olisi sillä helpotettu tilannetta todella hyvin, eikä osinkotulot olisi pudonneet kuin 2500e. Tämä omaisuuden hyödyntämisen vastustaminen on mielestäni käsittämätöntä, käytettäisiin omaisuutta nyt kun vielä Pertunmaa voi itse sen päättää vai, odotetaanko, että tulee herrat Mikkelistä, Mäntyharjusta …. ja sanovat, että poistetaanpa tuo pitäjänraja ja lyödään hynttyyt yhteen. On myöhäistä rypistellä sitten kun lasti on jo lahkeessa. Kertokaa minua viisaammat , kenelle omaisuutta hillotaan!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Olitko tyytyväinen Mäntyharjun joulunavauksen uuteen paikkaan?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...