Keskustele joulunavajaisista! Mihin suuntaan viikonlopun tapahtumia pitäisi kehittää?

Mäntyharjun ja Pertunmaan joulunavajaiset järjestetään taas viikonloppuna.

Mäntyharjun joulunavajaisten vietto alkaa perjantaina klo 16 joulutorilla. Ohjelmassa on arpajaisia, myyjäiset, puuro- ja glögitarjoilu sekä muun muassa Pitäjänuutisten kinkkuarvonta. Uutta joulunavauksessa ovat harvemmin nähdyt tiernapojat. Paikalla on luonnollisesti joulupukki. Ilotulitusta ei sen sijaan edellisvuoden tapaan nähdä.

Pertunmaalla joulua avataan lauantaina ensin Kuortissa ja myöhemmin iltapäivällä Kirkonkylällä Torinrannassa. Myyjäisten ja kirpputorin lisäksi ohjelmassa on joulukaraokea sekä joulutarjoilujen maistelua. Pertunmaallakin mukana on perinteinen kinkkuarvonta.

Mikä on mielestäsi tärkein joulunavajaisperinne? Millä tavalla joulunavaustapahtumia voisi kehittää? Vastaa viikon kysymykseen ja keskustele aiheesta alla. Osa kommenteista päätyy ensi viikolla ilmestyvän lehden mielipidepalstalle!

4 kommenttia aiheesta “Keskustele joulunavajaisista! Mihin suuntaan viikonlopun tapahtumia pitäisi kehittää?

 • 30.11.2017 at 20:21
  Permalink

  Jos / kun joulunavauksessa ei maassa ole lunta, voisi urheilualueella tehdä lunta lumetuskoneella ja ajaa lumi torille ja Varpasentien alkuun jotta näyttäisi lumisen valkoiselta joulunavauksessa.

  • 1.12.2017 at 12:13
   Permalink

   Tämä on mielenkiintoinen idea! Kiitos Taisto. Terveisin Lasse Laitinen

 • 1.12.2017 at 19:45
  Permalink

  Olisi miellyttävää, jos saisimme tiernapojat viralliseen avaukseen. Kunnan henkilökunnassa on sopivaa näyttelijä-ainesta eli tämä voisi olla virka-aikana tehtävä virkaan liittyvä kunnan virallinen edustaminen ja siten ei koituisi ylimääräisiä menojakaan?

 • 1.12.2017 at 20:54
  Permalink

  Tarvitaan lisää lumitykkejä jos tarvii lumettaa joulunavaustapahtumakin, ideana kuulostaa hassulta mutta jos saa riittävästi kannatusta niin mikä ettei…

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...