0

Kolumni: Sääntö-Suomi ja Ruskahovin uima-allas

Televisiossa alkanut Sääntö-Suomi-sarja on herättänyt odotetusti vilkasta keskustelua muun muassa sosiaalisen median palveluissa. Sarja on sinänsä nerokas keksintö, aiheet kun eivät tässä maassa siihen lopu koskaan kesken.

Alkuviikosta Iltalehden nettipalvelua selatessa piti oikein tarkistaa, että ollaan marraskuussa eikä huhtikuun 1. päivässä. Jutussa kun kerrottiin maa- ja metsätalousministeriön ruokaosaston pohtivan veronkorotuksia ja varoitustekstejä niin sanottuihin roskaruokiin, mitä ne sitten ikinä ovatkin.
Tarkoitus on kuulemma saada suomalaiset syömään terveellisemmin.

Eiköhän Lepän Jari löydä alaisilleen jotain fiksumpaakin tekemistä. Asia on nimittäin niin, ettei se kuulu sen enempää maa- ja metsätalous- kuin muillekaan ministeriöille, mitä kansalainen ruoan nimissä suuhunsa laittaa. Varoitustekstit ovat jo lähtökohtaisesti turhia, koska sipsejä tai ranskalaisia syövät kyllä tietävät, ettei nyt olla minkään superruoan äärellä.

Sääntöjä ja määräyksiä Suomessa riittää. Kaikki halukkaat eivät esimerkiksi pääse käyttämään Ruskahovin uima-allasta, koska ryhmillä ei ole mukanaan tarvittavia kursseja käynyttä valvojaa.
Ymmärrettävää silloin, kun kyse on alaikäisistä tai sitten toimintakyvyltään normaalia heikommista, mutta allasta ovat käyttäneet myös ihan perusterveet. Jos joku omalla vastuullaan haluaa allasta käyttää, niin menkööt ilman valvojaa, hittojako se kellekään kuuluu?

Tämä se on nimittäin ongelmana myös näissä ideoissa, missä remontoitavan Kisalan yhteyteen halutaan allasta. Jos altaan reunalla pitää olla joku koko ajan vahtaamassa, niin kuka sen maksaa?

Nykyinen hallitus paukutteli henkseleitään kautensa alussa sillä, että nyt alkaa normien purku. Kovin on vaisuksi jäänyt tuo hallitusohjelman osa. Toki paukkuja on mennyt paljon tähän sote-sekoiluun, mutta luulisi nyt jotain syntyvän edes muissa asioissa.

Onhan hallitus toki yrittänyt esimerkiksi alkoholilain muutosta, vaan kovasti takkuaa sekin. Hallituspuolueiden päätös antaa kansanedustajille vapaat kädet asiasta äänestettäessä tulee sanan mukaisesti vesittämään tämänkin muutosesityksen.

Taannoin ravintola Bar Nosteen jättänyttä Riku Sammalkorpea jututtaessani hän totesi nykyisen alkoholilainsäädännön olevan täysin naurettavan ja heitti ilmoille mielenkiintoisen kysymyksen:
– Kuka on ylipäätään oikein päättänyt, että elämän pitää olla niin turvallista?

henry.parta@pitajanuutiset.fi

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.