Pertunmaa hakee minimioppilasmääriä – 25 halutaan nyt valtuuston päätökseksi

Pertunmaalla halutaan voimaan päätös koulujen oppilaiden vähimmäismäärästä.
Sivistystoimenjohtaja Sari Mäkeläinen esittää oppilasmääräksi vähintään 25 oppilasta. Jos luottamushenkilöt hyväksyvät esityksen, se merkitsisi Kuortin koululle jatkoaikaa lukuvuoteen 2021-2020.
Kuortissa on nyt 22 oppilasta luokilla 1-6. Oppilasmäärään lasketaan mukaan myös esikoululaiset, ja heitä käy Kuortin koulupiirin alueelta kirkonkylän yhtenäiskoululla kuusi.
Oppilasennuste, esikoululaiset mukaan lukien, on lukuvuodelle 2018-2019 yhteensä 27 oppilasta, samoin lukuvuodelle 2019-2020.
Syksyllä 2021 Kuortin koulupiirissä aloittaisi tämän hetkisten tietojen mukaan enää 24 oppilasta.
Kuortin koulun lakkauttamisesta ei ole päätetty, vaikka sivistys- ja hyvinvointilautakunta on valmistellut ensi vuoden talousarvionsa siltä pohjalta, että Kuortin koulu lakkautetaan.
Pertunmaan sivistyslautakunta keskusteli koulujen minimioppilasmäärästä jo syksyllä 2014. Tuolloin rajaksi katsottiin 25 oppilasta, mutta asia ei koskaan edennyt ylempiin luottamuselimiin päätettäväksi.
Sivistystoimenjohtajan mukaan asiasta tarvitaan nyt periaatepäätös, sillä minimioppilasmäärän päättäminen selkeyttäisi koulujen toimintaa ja toiminnan suunnittelua.

4 kommenttia aiheesta “Pertunmaa hakee minimioppilasmääriä – 25 halutaan nyt valtuuston päätökseksi

 • 4.12.2017 at 15:02
  Permalink

  Ihan turhaa viivyttelyä ja vastuunpakoilua tuollainen minimioppilasmäärään sitoutuminen. Täysin selvää että Pertunmaalle riittää yksi koulu. Valtuutetut ovat tehtäväänsä valittu siksi, että he tekevät perusteltuja ja suoraselkäisiä päätöksiä sen perusteella mikä on kokonaisuutta ajatellen parasta, eikä siksi mikä on sukulaiselle tai naapurille mieluisinta.

 • 4.12.2017 at 22:42
  Permalink

  Nyt on saatava piste tälle jahkailulle ja uskallettava tehdä päätös koulun lakkauttamisesta. Panostakaa sitten siihen, että Kuortissa säilyy päivähoito. Lapset sopeutuvat kyllä helposti, kunhan vaan vanhemmat eivät lietso tätä vanhaa mantraa Kk vs. Kuortti. Pertunmaalaisia kaikki kuitenkin!

 • 4.12.2017 at 23:01
  Permalink

  Siirtäkää kaikki Pertunmaan oppilaat Kuortin kouluun. Paras vaihtoehto koko kunnalle.

 • 5.12.2017 at 23:59
  Permalink

  Yksi koulu riittää oli se sitten Kuortissa tai kirkonkylässä!

  Tämä menee jos samanlaiseksi vatuloinniksi kuin maamme nyky hallituksen toiminta. Kertoo vain päättäjien pyllistelystä joka puolelle.

  Nopeat päätökset ja pulinat pois.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kiinnostavatko seurakuntavaalit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...