Sarkola teki paluun kahdella kirjalla – seuraavakin romaani jo työn alla

Mäntyharjulaisen kirjailija Ritva Sarkolan muutaman vuoden hiljaiselo julkaisujen puitteissa katkesi komeasti, kun samanaikaisesti häneltä vastikään ilmestyi kaksi teosta. Pahan palapeli jatkaa tuttua poliisiromaanien sarjaa ja Mauri Sariola – rahasta, rakkaudesta, epätoivosta kertoo puolestaan 1950-70-lukujen suosikkidekkaristin elämästä.
Sariolan värikkääseen elämään Sarkola on tarttunut jo kahdesti aiemmin, vuoden 2005 Raimo Jokisalmen kanssa tehdyssä Mauri Sariola, aika velikulta ja pari vuotta myöhemmin julkaistussa Maurio Sariola ja maksetut viulut.
Uusi Sariola-kirja perustuu Sarkolan muistiinpanoihin vuosilta, jotka hän vietti Mauri Sariolan ja tämän vaimon Tuula Sariolan kanssa. Sariola oli mies, joka kirjoittamisen ohessa ehti tehdä paljon sellaistakin, josta jälkipolville ei välttämättä paljon aina positiivista kerrottavaa jäänyt.
– Hän teki henkiökohtaisen konkurssin, jo aiemmin oli mennyt Sammatin kesäpaikka, mikä oli hänelle tärkeä paikka. En tiedä, mikä asia olisi ollut sellainen, että se olisi saanut Maurin huomaaan, että elämä on oikeasti pelkkää arkea. Meidän elämä kun tuppasi olemaan enemmän sitä juhlaa.

Lue lisää perjantain 8. joulukuuta Pitäjänuutisista tai näköislehdestä

 

Viikon kysymys

Kiinnostavatko seurakuntavaalit?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...