Mäntyharju tutkii koulukyytinsä – kilometrit ja vaarat selvitetään

Mäntyharjun sivistyslautakunta ryhtyy tarkistamaan koulukuljetuksissa käytettäviä perusteita.
Nyt voimassa olevat kriteerit kuljetusten myöntämiselle ovat vuodelta 2012. Esikoululaisille kuljetus järjestetään, jos matkaa kouluun on enemmän kuin kaksi kilometriä. Ykkös- ja kakkosluokkalaisille raja on kolme kilometriä ja tätä vanhemmille oppilaille viisi kilometriä.
Kuljetus on mahdollista saada myös, jos matka on vaarallinen tai lääkärin lausunnon mukaan vaikea tai rasittava.
Vaarallisuuden arvioinnissa kunta käyttää valtakunnallista tietokoneohjelmaa. Tätä Koululiitu-ohjelmaa käyttää Suomessa 130 kuntaa ja se on laskentamenetelmä, joka arvioi riskejä tiestön ja liikenteen ominaisuuksien perusteella.
Nyt sivistyslautakunta haluaa arvioida muun muassa sitä, ovatko ohjelman perusteet ajan tasalla. Arvioinnin apuna käytetään asiantuntijoita.
Tarkastelun taustalla on oppilaan huoltajan tekemä valitus.
Mäntyharju järjestää kuluvana lukuvuonna koulukuljetuksen 196:lle peruskoulun oppilaalle ja noin 50:lle lukiolaiselle.

3 kommenttia aiheesta “Mäntyharju tutkii koulukyytinsä – kilometrit ja vaarat selvitetään

 • 9.1.2018 at 09:52
  Permalink

  Ehkäpä samalla tarkistatte, onko kyläkoulun lakkautus ollut taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti järkevää. Koulut olivat, ainakin ennen, tärkeitä kokoontumispaikkoja kyläläisille erilaisiin harrastuspiireihin ym.
  Se, että yhden tai kahden opettajan sijasta kuljetetaan oppilaita ympäri pitäjää tuntuu aika kalliilta vaihtoehdolta.

  Vähän kuin tuo roskien keruu. Ennen oli muutama kymmen keräyspistettä, niin nyt sitten kerätään joka niemestä ja nokasta roskat. Ei voi olla kovin kustannustehokasta. Mutta ainahan mökkiläiset maksavat, kun eivät muuta voi.

 • 9.1.2018 at 22:29
  Permalink

  Samaa mieltä edellisestä kommentista täydellisesti. Toivottavasti tämä sama ajatus pätee myös Pertunmaalla kuortin koulun lakkautus pohdinnoissa joita on seurattu.

  • 10.1.2018 at 12:26
   Permalink

   Moneen kertaan on hyvin perusteltu, miksi Pertunmaalla yksi koulu on paras ratkaisu kokonaisuuden kannalta. Valtuusto teki kuitenkin ratkaisun, joka on vastoin kuntalaisten enemmistön mielipidettä. Tätä päätöstä ei ole vieläkään perusteltu mitenkään. Suorastaan demokratian ja kuntalaisten vähättelyä!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Onko Kirkonkylä oikea paikka Mäntyharjun joulunavaukselle?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...