Vaalit lähestyvät, olethan valmis?

Kahden ja puolen viikon päästä koittava presidentinvaali lähestyy hitaasti, mutta varmasti. Tällä hetkellä suurin jännitysmomentti näyttäisi olevan se, nouseeko istuvan presidentin kannatus äänestysprosenttia korkeammalle tasolle.
Toinen kierros näyttää viimeisten gallupien perusteella kaukaiselta, sillä Sauli Niinistön haastajien yhteiskannatus on alle 30 prosenttia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että henkilövaalien gallupeilla on tapana muuttua suuresti erityisesti viimeisen viikon aikana.
Mäntyharjun ja Pertunmaan alueella vaalikampanjointi on ollut viime vaaleissa hiljaista. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kannatusyhdistyksen kautta linnaan pyrkivä Paavo Väyrynen on ainoa täällä käyvä ehdokas. Väyrysen tilaisuus Mäntyharjun Frestossa keräsi viikko sitten paikalle vajaat 50 kuuntelijaa. Matti Vanhasen kampanja tuo tiistaina Pertunmaan Kuorttiin bussin, mutta itse ehdokkaan sijasta tarjolla on vain keskustelua ja ämpäreitä.
Jos valtakunnallisen tuloksen seuraaminen vaikuttaa ennakkoon tylsältä, kannattaa vaali-iltana seurata Mäntyharjun ja Pertunmaan tulosten kehittymistä. Vuoden 2012 presidentinvaalissa paikkakuntien selviä ykkösiä olivat Niinistö ja Väyrynen.
Mäntyharjussa kaksikko keräsi ensimmäisellä kierroksella 64,5 prosenttia ja Pertunmaalla 69,1 prosenttia äänistä. Haavisto-ilmiöstä ei siis täällä päin ollut tietoakaan. Niinistön ja Väyrysen luvut olivat siinäkin mielessä korkeita, sillä viime vaaleissa ehdolla oli myös suosionsa huipulla paistatellut Timo Soini.
Ennakkoasetelmista huolimatta jokaisen äänestysikäisen kannattaa marssia parin viikon päästä vaaliuurnille. Vain annetut äänet ratkaisevat.

 

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...