0

Pertunmaan puun tarjonta ampaisi kovaan kasvuun – Mäntyharjullakin hyvä lisäys

Puun tarjonta pertunmaalaisista yksityismetsistä ampaisi viime vuonna peräti 23,7 prosentin kasvuun edelliseen vuoteen verrattuna. Mäntyharjullakin nousua oli 10 prosenttia. Metsäkeskuksen arvio perustuu viime vuonna jätettyjen metsänkäyttöilmoitusten hakkuuaikomuksiin.

Pertunmaalla hakkuuaikomuksia kirjattiin 183 999 ja Mäntyharjulla 359 364 kuutiota.
– Mäntyharjun hakkuisiin näyttää jääneen hieman kasvuvaraa kun taas Pertunmaalla hienokseltaan ylitettiin metsävaratietojen perusteella lasketut hakkuutavoitteet, sanoo aluejohtaja Antti Heikkilä Suomen Metsäkeskuksen Kaakkoiselta palvelualueelta.

Hakkuuaikomusten määrä kasvoi koko Etelä-Savossa kymmenisen prosenttia edellisvuoteen. Hakkuuaikomukset eivät kerro vielä todellisten hakkuiden määrää, mutta antavat siihen suuntaa.
– Vaikka puun korjuuta ovat koetelleet poikkeuksellisen hankalat kelit, myös toteutuneet hakkuut nousivat todennäköisesti viime vuonna uuteen ennätykseen, arvelee Heikkilä.

Heikkilän mukaan puun tarjontaa on vauhdittanut metsäteollisuuden investointien ja hyvän vireen ansiosta vahvistunut puun kysyntä, mutta todennäköisesti myös muun muassa maatalouden vaikeat vuodet.

Haluatko lukea koko jutun? Osta kertakäyttöoikeudet näköislehteen tästä linkistä tai katso muut tilausvaihtoehdot tästä.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.