0

Yhteistyön voimaa: Tukkijoella oli vuoden teatteriteko

Suomen Nuorisoseurat on valinnut Pertunmaan, Ristiinan ja Suomenniemen nuorisoseurojen valmistaman Tukkijoella-näytelmän vuoden teatteriteoksi.
Näytelmän näki Ristiinan kesäteatterissa viime kesänä noin 3 600 katsojaa. Teuvo Pakkalan kirjoittaman ja Oskar Merikannon säveltämän laulunäytelmän sovitti ja ohjasi Aleksi Lavaste. Palkinto luovutetaan tänään Ristiinassa.
– Yhteisöllisyys oli tässä ihan parhaita asioita. Entuudestaan toisilleen tuntemattomat ihmiset ystävystyivät. Näytelmää oli mukava harjoitella ja esittää, kertoo Pertunmaan nuorisoseuran sihteeri Rauno Argillander.
Pertunmaalta puherooleissa oli mukana viisi aikuista ja kaksi teiniä. Lisäksi mukana näyttämöllä oli kaksi pertunmaalaista lasta.
Ristiinan Nuorisoseuran puheenjohtaja Tanja Puustinen-Kiljusen aloitteesta alkanut yhteistyö huomioitiin Suomen nuorisoseuroissa asti. Ristiinan Nuorisoseura valittiin viime keväänä vuoden nuorisoseuraksi. Useamman seuran välinen laaja yhteistyö on harvinaista maassamme.
Seurojen yhteistyöhön kuuluu myös roolivaatteiden vaihtoa ja yhteisiä koulutuksia. Argillanderin mukaan yhteiset teatterituotannotkaan eivät ole tulevaisuudessa poispyyhittyjä.
Parhaillaan Pertunmaan nuorisoseura harjoittelee kuitenkin näytelmää vain oman seuran kesken. Tanja Puustinen-Kiljusen kirjoittama Rypytön rakkaus-näytelmä saataneen ensi-iltaan vapuksi.

Lue lisää torstain 1. helmikuuta Pitäjänuutisista tai näköislehdestä

Osta oikeudet näköislehteen tai tilaa paperilehti tästä linkistä.

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...