0

Mäntyharju ja Pertunmaa tarjoavat tekemistä ulkoilijoille ja se on hieno juttu

Mäntyharjusta ja Pertunmaalta on kuulunut tänä talvena iloisia uutisia ulkoilun ystäville. Pertunmaalla päästään lähipäivinä viilettämään luistimilla järven jäällä, kun kunta avaa torin edustalta lähtevän retkiluistelureitin.Reitti on ollut pitkään kuntalaisten toivelistoilla ja sitä on suunniteltu kulisseissa kaikessa hiljaisuudessa. Aitoja retkiluistimia reitille ei tarvita, vaan aloittelijalle riittävät tavalliset hokkari tai kaunokit.

Myös Mäntyharju on tarjonnut tänä talvena ulkoilijoille uusia väyliä. Kirkonkylältä Pappilanniemen ja Pöydänpäänniemen alueelta löytyy kuuden kilometrin tampattu väylä kävelijöille ja läskipyöräilijöille. Reitti on ainutlaatuinen, sillä useimmissa kunnissa talvireittejä ylläpidetään lähinnä suksilla liikkuville.

Viikonloppuna kunnan parasta liikuntapaikkapuolta esiteltiin Mäntyharjun latupäivässä, jossa vajaat parisataa hiihtäjää pääsi suihkimaan huippukuntoisilla laduilla. Ilman värittyneitä silmälaseja voi sanoa, että Kisalasta lähtevät ladut ovat lähiseutujen parhaiten hoidettuja.

Viime viikonloppu avasi myös alkuvuoden talvitapahtumakauden. Mäntyharjun latupäivä ja Volan talvitapahtuma keräsivät järjestäjien mukaan paikalle kolmisensataa kävijää.
Tulevana viikonloppuna lähiseudulla tapahtuu Repoveden ulkoilu- ja elämyspäivillä. Jos kaikki kolme tapahtumaa ripoteltaisiin eri viikonlopuille, riittäisi tekemistä useaksi päiväksi. Lomalaisia luulisi kyllä riittävän kaikkiin tapahtumiin.

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...