0

Penkkarikarkki juuttui oppilaan kurkkuun: Mäntyharjun yhtenäiskoulu ylimääräiseen ensiapukoulutukseen

Mäntyharjun yhtenäiskoulun henkilökunnalle järjestetään kevään aikana ylimääräinen ensiapukoulutus. Sen taustalla on viime viikolla koulussa tapahtunut vaaratilanne, jossa yläkoulun oppilas oli vaarassa tukehtua penkkarikarkkiin.
– Karkki jumiutui oppilaan kurkkuun, mutta hän sai onneksi koko ajan hieman henkeä pelastuslaitoksen saapuessa paikalle. Ainekset vakaviin seurauksiin olivat kuitenkin olemassa, yhtenäiskoulun rehtori Kimmo Tanttu kertoo.

Vaaratilanteesta viisastuneena koulu järjestää henkilökunnalle kevään aikana ylimääräisen ensiapukoulutuksen. Siinä käydään läpi muun muassa Heimlichin otteen perusteet. 
– Meillähän pitää olla henkilökunnassa lain mukaan tietty määrä ensiapukoulutuksen saaneita. Haluamme kuitenkin nyt varmistaa, että kaikilla työntekijöillä on valmiudet tällaisten tilanteiden varalle, Tanttu sanoo.

Lue lisää aiheesta ja muita pidempiä juttuja Pitäjänuutisten torstain 22.2.2018 lehdestä. Tilaa lehti tästä tai osta näköislehden irtonumero tekstiviestillä torstaina tästä.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.