0

Pertunmaa haluaa mökkiläisiä kuntalaisiksi – vauhtia remonttiavusta

Pertunmaalla halutaan houkutella kesäasukkaita muuttamaan kuntaan vakituisiksi asukkaiksi. Tätä varten kesäasuntoja tulisi muuttaa vakituiseen asumiseen sopiviksi, mihin kunta voisi ojentaa auttavan kätensä.
Keskustan ja kokoomuksen valtuustoryhmät ovat esittäneet, että kunta voisi auttaa asuntojen muutosten suunnittelussa ja tekemisessä muun muassa muodostamalla alan yrittäjien verkosto.
Ryhmät esittävät aloitteessaan, että alkuvaiheessa hankkeesta olisi tiedotettava ja etsittävä siihen sitoutuvia kiinteistön omistajia. Tämän jälkeen kiinteistöille laaditaan muutossuunnitelmat, jotka paikallinen yritysverkosto toteuttaisi.
Toteutuessaan hanke olisi laatuaan maamme ensimmäinen. Siihen on suunniteltu haettavaksi rahoitusta EU:lta.
Pertunmaalla on arvioitu olevan noin 1 800 kesäasuntoa ja kesäasukkaita noin 3 000. Aloitteen tekijöiden mukaan monilla heistä on halua ja aikeita muuttaa Pertunmaalle vakituisemmin.

5 kommenttia aiheesta “Pertunmaa haluaa mökkiläisiä kuntalaisiksi – vauhtia remonttiavusta

 • 23.2.2018 at 13:41
  Permalink

  Mikkelin seudulla käynnistyi juuri Mökit kuntoon -pilotti osana ”Etelä-Savo kestävän vapaa-ajan asumisen ykkösalueeksi 2017-2019” -hanketta. Siinä avustetaan yrittäjäverkoston kanssa mökkien remontoinnin suunnittelua, jotta kynnys kunnostukseen alenisi. Eli suurin piirtein samaa asiaa, mitä aloitteessa esitetään. Hanketta rahoittavat Mikkelin seudun kunnat, ml. Pertunmaa, Etelä-Savon maakuntaliitto ja EU.

 • 24.2.2018 at 20:54
  Permalink

  Valtuustoaloite ja Miksei kehitysyhtiön kestävän vapaa-ajan hanke ihan eri asioita, eikä niitä kannata ja sotkea. Valtuustoaloitteella tavoitellaan paikallista käytännön konkretiaa ja uusia avauksia, kampaamalla koko Pertunmaan kesäasunto kannan omistajien tarpeet ja tehdä niiden pohjalta toteutus suunnitelmat. Miksei hankkeen tavoitteet ovat yleisemmällä tasolla. Jokaisen olemassa olevan hankkeen ja hankeidean kriittinen vaihe on ensimmäiset 14vrk, joka ratkaisee, lähteekö hanke jalalle, vai ei. Toivottavasti vastuullinen virkamies kutsuu ideointi palaverin koolle, jossa jalostetaan asiaa hankkeen muotoon ja käydään virkamiesvastuulla rahoittajien kanssa neuvottelut rakentavassa hengessä mikä on esiselvitys ja toteutushankkeiden lopullinen muoto ja tavoitteet. Eli käytetään aloitteen ja hankkeen syntymän kriittinen aika rakentavaan luottamukselliseen valmisteluun ja vältetään ”sammakko” uutisointia ja kommentointia keskeneräisistä asioista.

 • 26.2.2018 at 11:26
  Permalink

  Idea on ehdottomasti jalostamisen arvoinen. Vanheneva mökkikanta on rapautumassa.
  Valtaosalta puuttuu mukavuudet. Nuorison kiinnostus perinnemökkeihin hiipuu.
  Rakennusten kasvojenkohotukseen on tarvetta. Perusmökin saattaminen vastaamaan
  vakituisen asunnon normivaatimuksia on kallis operaatio.
  Luultavasti on halvempaa ostaa Pertunmaalta edullinen kaavatontti ja rakentaa sinne
  ”kevyt” omakotitalo. Sähköt ja viemärit olisi valmiina. Kaavamuutos pitää mahdollistaa
  osa-aika-asumista. Nyt se ei käy. Tontteja on myynnissä kymmeniä!!

 • 26.2.2018 at 18:26
  Permalink

  ”Mökit kuntoon -pilotti on osa Etelä-Savo kestävän vapaa-ajan asumisen ykkösalueeksi -hanketta, ja se on suunnattu sekä mökkien omistajille että vapaa-ajan asumiseen liittyviä palveluita tarjoaville yrityksille. Omistajien kannalta kyse on pohjimmiltaan siitä, että hyvässä kunnossa olevalla mökillä on mukavampi viettää aikaa – niin mökin omistajan itsensä kuin mahdollisen vuokralaisen. Hyväkuntoinen mökki on myös helpompi myydä, jos tämä on ajankohtaista. Mökkien omistajat saavat pilotissa maksutonta neuvontapalvelua mökkinsä mahdollisten kohentamistarpeiden arvioimiseksi sekä käytännön apua tarvitsemiensa palvelujen löytämiseksi.” Näin kerrotaan hankkeen tiedotteessa. Ehkä tämä on eri asia kuin aloite?

 • 3.3.2018 at 22:28
  Permalink

  heh…hee… muutostyö annettava paikallisen yrityksen tehtäväksi; voi sitten hinnoitella ihan kuin haluaa (monopoliasema)…. voisin kuvitella muutoin kyseistä muutosta….

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...