Mäntyharjun lähistöllä ei elä susilaumoja – yksittäisiä havaintoja tehdään kuitenkin tasaisesti

Mäntyharjun lähiseudulta ei olla tehty vuosiin havaintoja susilaumoista. Viimeisin vahvistettu havainto on vuodelta 2014. Tuolloin kunnan länsipuolella Heinolan rajalla tehtiin

Mäntyharjun lähiseudulta ei olla tehty vuosiin havaintoja susilaumoista. Viimeisin vahvistettu havainto on vuodelta 2014. Tuolloin kunnan länsipuolella Heinolan rajalla tehtiin useita havaintoja viiden suden laumasta.

Mäntyharju-Hirvensalmen riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilö Matti Pilssari kertoo, että yksittäisistä susista tehdään vahvistettuja havaintoja usein.

– Havaintoja tulee kuukausittain ja tasaisesti ympäri vuoden. Mutta ne ovat enemmänkin kierroksella olevia yksittäisiä susia. Laumoista ei ole kuitenkaan ollut havaintoja muutamaan vuoteen.

Pilssarin mukaan alkuvuosi on susihavaintojen kannalta tärkeää aikaa. Suden kiima-aika sijoittuu nimittäin juuri vuoden ensimmäisiin kuukausiin.

– Jos susipareista tehdään havaintoja keväällä, se voi tietää laumaa syksyllä, Pilssari toteaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaamalla saat sähköpostiisi kuukausittain koosteen Mäntyharjun ja Pertunmaan kiinnostavimmista jutuista ja uutisista. Pysyt näin kärryillä siitä mitä seudulla tapahtuu.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut

Ruokapaikka