Jari Leppä sotesta: ”Juna etenee ihan niin kuin pitääkin”

Kokoomuksen kansanedustajan Elina Lepomäen viimeviikkoinen raju kritiikki sote- ja maakuntauudistusta kohtaan ei pertunmaalaisen maa-ja metsätalousministerin Jari Lepän (kesk) yöunia vienyt. Sote etenee kaikesta huolimatta.
– Valitettavaa, että tällaisia irtiottoja on, jotka ei perustu sellaisiin faktoihin, miten hallituksen piirissä asiat on, tuumaa Leppä.

Hänen mukaansa kritiikissä on menty ohi aiheen.
– Tämä liittyy siihen, että kun aikanaan tämä ensimmäinen esitys tehtiin ja minkä perustuslakivaliokunta tyrmäsi, sen jälkeen oltiin tietenkin pakotettuja etsimään uusi ratkaisu ja se löytyi. Ja nyt sitten olaan siinä tilanteessa, että se ensimmäinen sopimus, mitä nyt vaikka (Harry) Harkimokin viimeksi kritisoi ja sanoi ettei hän sen takana ole. Miten voi olla semmoisen takana, mikä ei mene perustuslain tarkastelusta lävitse?

Lepän mukaan sote saadaan maaliin tällä hallituskaudella.
– On ihan välttämätöntä saada soteen uudistuksia, että pystytään turvaamaan tulevaisuudessa hyvä huolenpito, terveydenhuolto ja sosiaalitoimi. Mitään muuta tavoitetta tällä ei ole.
– Tämä juna etenee ihan niin kuin pitääkin.

Kommentoi: Miten sotelle käy?

6 kommenttia aiheesta “Jari Leppä sotesta: ”Juna etenee ihan niin kuin pitääkin”

 • 11.3.2018 at 10:16
  Permalink

  Lumikin on mustaa, jos kepulainen niin sanoo. Salkku on, mutta miten on tolkun kanssa? Lause, jossa mainitaan Harkimo, on jollain tavalla jäänyt kesken – ei mene jakeluun, vaikka luin useamman kerran.

 • 11.3.2018 at 18:48
  Permalink

  Soten tarkoitus on ajaa alas kunnallinen terveydenhoito, jonka tavoite ei ole tuottaa voittoa tekijälleen eli valtiolle, vaan jonka tarkoitus on edistää terveyttä ja hyvinvointia.

  Tilalle tulee monikansallisten terveydenhoitolaitosten armeija, joiden tarkoitus on pumpata veronmaksajien rahat voittoina ulkomaille. tavoite on pitää kansa epäterveenä ja alati hoidettavana eli mitä enemmän tehdään, sitä enemmän saadaan voittoa.

  Katsokaa miten on käynyt vanhustenhuollossa? Meillä on juuri parhaillaankin useita vanhustentalojen rakentamisprojekteja ja yhteiskunta ne maksaa lopulta verorahoista erilaisina käyttömaksuina.

  Meidät pumpataan kuivaksi, meiltä viedään rahat ulkomaisten sijoittajien taskuihin.

  Tulisi vihdoin avata silmät mistä tässä uudistuksessa on kyse.

 • 12.3.2018 at 09:43
  Permalink

  Uskoa riittää Soten ja maakuntauudistuksen läpimenoon niin Jarilta kuin Mäntyharjun ministerikollegalta Antiltakin. Hyvä niin!
  Menisi usko koko politiikkaan mikäli hommaa sorvanneet eivät olisi oman esityksensä takana. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että homma olisi porukalla millään tavalla hanskassa.
  Poliittisilla ”lehmänkaupoilla” on ollut tapana johtaa täydelliseen katastrofiin ja niin on tässäkin käynyt. Valitettavasti!

  Kaikki tietävät, että sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaa pitää kehittää, koska kunnat eivät siitä tulevaisuudesa selviä. Käsittääkseni se olisi voitu hyvin tehdä nykyisten sairanhoitopiirien pohjalta?

  Maakuntauudistus ainakin esitetyssä muodossa on täysin järjetön. Käsittämätömin homma on, että samat henkilöt voivat toimia kunnallisessa, maakunnallisessa ja valtiuollisessa päätöksenteossa. Myös maakuntien määrä on aivan liian suuri. sekin tietenkin ”lehmänkauppojen” tulosta.

  Veikkaukseni on, että himmeli sortuu vikolla 27, jolloin Sipilän pyyhe lentää kehään!
  Katsotaan onko minusta ennustajaksi?

 • 12.3.2018 at 11:27
  Permalink

  Kymmenen vuotta valmistelua kyllä saa riittää. Kaikki puolueet ja ovat sitä päässeet rakentelemaan. Täydellisen yksimielisyyden odottelun polku on ei koskaan. Nyt sote on tietenkin välivaihe. Pitää varmistaa vain että korjauksia on mahdollista tehdä jos valuvikoja tulee.

 • 12.3.2018 at 16:42
  Permalink

  Ei mennyt kalastuslakikaan ”putkeen”. Sitä työsti tämä mies.

 • 13.3.2018 at 14:29
  Permalink

  Tilannehan on se, että mikäli SOTE kaatuisi niin usko Suomen eduskuntaan ja hallitukseen murenisi kuin keksi. Asiaa on työstetty niin pitkään, että kansalaiset alkavat olla jo kyllästyneitä tähän saamattomuuteen. Se mitä SOTE tuo tullessaan on sitten asia eri. Toisaala valinnanvapaus on oikea ratkaisu, mutta se, että Suomenvaltio käytännössä luopuu sille kuuluvan palvelun tuottamisesta on väärä ratkaisu. Olisi vaan pitänyt ottaa yksityiset puolet mukaan nykyiseen järjestelmään sen sijaan, että myllätään kaikki ja pelätään pahinta.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Olitko tyytyväinen Mäntyharjun joulunavauksen uuteen paikkaan?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...