Sotettaako? Kommentoi miten uskot Mäntyharjulle ja Pertunmaalle käyvän sote-uudistuksessa

Hallituksen tavoitteena on, että sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus tulee voimaan vuoden 2020 alusta lähtien. Maakuntavaalit on tarkoitus järjestää jo kuluvan vuoden lokakuussa.

Moni sote-uudistukseen liittyvä laki on vielä hyväksymättä. Myös Mäntyharjun ja Pertunmaan kaltaisten pienempien kuntien kohtalo mietityttää monia. 

Uskotko nykyiseen aikatauluun ja mitä mieltä olet ylipäätään koko valmisteilla olevasta sote- ja maakuntauudistuskesta? Vastaa viikon kysymykseen ja kommentoi!

2 kommenttia aiheesta “Sotettaako? Kommentoi miten uskot Mäntyharjulle ja Pertunmaalle käyvän sote-uudistuksessa

 • 9.3.2018 at 14:45
  Permalink

  Aikamoinen sekamelska tulossa, kun päättäjätkään eivät tiedä mitä tuleman pitää! Mäntyharjun toimipisteen uskoisin säilyvän jonkin muotoisena, Pertunmaalla voi tehdä tiukkaa.

 • 9.3.2018 at 18:02
  Permalink

  SOTE:sta tulevat hyötymään kaikki muut paitsi asiakkaat (erityisesti pikkukunnissa). Yritykset tulevat kasvattamaan liikevaihtoaan, mutta esimerkiksi Pertunmaan palvelut tulevat kutistumaan ja lääkäriä ei varmasti löydy sitä vähääkään mitä nykyisin. Oli laki mikä hyvänsä niin loppujen lopuksi tämä muutos ajaa maaseudun siihen tilanteeseen, että pienistä kunnista palvelu poistetaan kokonaan ja keskitetään isompiin keskuksiin. Tarkoittaa, että esimerkiksi Pertunmaa ja Hirvensalmi saisivat palvelunsa Mäntyharjussa. Tulee halvemmaksi ajeluttaa ihmisiä KELAn taksikyydeillä kuin pyörittää laitoksia molemmissa kunnissa.
  Toisaalta siellä missä palvelut kasvavavat ja säilyvät voi palvelu jopa parantua.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Olitko tyytyväinen Mäntyharjun joulunavauksen uuteen paikkaan?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...