0

Kisalan rakentaminen on iso ratkaisu liikuntaväelle

Mäntyharjun liikuntapaikkakeskustelu otti alkuviikosta täysin uuden vaihteen silmään. Kunnanhallitus esittää yksimielisesti uuden liikuntahallin rakentamista nykyisen Kisalan viereen. Suunnitelman takana on laaja liikuntaväen tuki, sillä esitys on peräisin Kisalan remontoimista selvittäneeltä ohjausryhmältä.

Noustessaan uusi halli toteuttaisi useiden lajiseurojen toiveunet. Tähän asti Kisalan remonttisuunnitelmien suurin ongelma on ollut tilanpuutteen ohella se, mihin eri lajien harjoittelu siirretään peruskorjauksen ajaksi. Varsinkin kun Myllyrinteen kiinteistö odottaa lähivuosina purkamista. Uudessa suunnitelmassa nykyisen Kisalan kylkeen nousisi uusi palloiluhalli ja vanhan puolen peruskorjaus aloitettaisiin vasta sen jälkeen.

Tässä vaiheessa kannattaa kuitenkin muistaa se, että suunnitelma on vasta täysin alkutekijöissään. Valtuusto ei ole sanonut uudesta suunnitelmasta vielä mitään ja uuden hankkeen tarkemmat kustannukset ovat vielä hämärän peitossa. Erona aiempaan Kisalan peruskorjaussuunnitelmaan on kuitenkin se, että uudella hankkeella on takanaan selvästi aiempaa laajempi tuki.
Suunnitelmassa on varauksena myös Mäntyharjun ikuisuusaihe, eli sisäuimatilojen rakentaminen. 500 neliön tiloihin saisi mahtumaan 17 metrin uima-altaan ja pienemmän lastenaltaa.

Valtuusto tekee siis tänä vuonna kunnan liikuntapaikkojen osalta kauaskantoisia päätöksiä. Vaakakupissa ovat paitsi kertainvestoinnin määrä, myös kiinteistöjen kasvavat ylläpitokulut. Kiinteistöjä on kunnostettava myös tulevina vuosikymmeninä, vaikka veronmaksajien määrä on laskusuunnassa. Uusi Kisala-suunnitelma on erinomainen avaus, josta keskustelua on hyvä jatkaa.

Kommentteja aiheesta “Kisalan rakentaminen on iso ratkaisu liikuntaväelle

  • 20.3.2018 at 10:05
    Permalink

    No tehkääpä se uimahalli siihen samalla. Varatkaa ainakin tilaa sillekin.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...