Villa Auroran pihalle nousemassa kolme lasipyramidia – yöpyjillä mahdollisuus katsella sängystä tähtitaivasta

Mäntyharjun kirkonkylällä sijaitseva Villa Auroran majoitusliike suunnittelee pihapiiriinsä mielenkiintoista rakennusprojektia. Majoitusliikkeen takapihalle kaavaillaan kolmea lasista, pyramidin muotoista rakennusta. 23 neliön kokoiset pyramidit on tarkoitettu majoituskäyttöön ja niiden esikuvana ovat Lapin lasiset iglut, joista voi katsella öiselle taivaalle.

– Yöpyjät voivat ihastella sisältä tähtitaivasta tai revontulia. Asukas voi myös peittää pyramidin ikkunan niin, ettei ulkopuolelta näe sisälle, kertoo Villa Auroran yrittäjä Juha Poraharju.

Pyramidien suunnittelu on paikallisen rakennusarkkitehti Osmo Pöntisen käsialaa. Rakennusten esikuvana on Egyptissä sijaitseva Kheopsin pyramidi.

– Olen suunnitellut uran varrella lukuisia rakennuksia, mutta vastaavanlaisia ei ole vielä tullut eteen. Piirrustukset on tehty, mutta opimme rakentamisen aikana varmasti paljon uutta, Pöntinen sanoo.

– Erilaisia spesiaaliratkaisuja tarvitaan, sillä pyramidit eivät ole muodoltaan perinteisiä rakennuksia. Lisäksi ne todella tehdään kokonaan lasista. Suunnittelu on ollut mielenkiintoista, sillä moni taho on ottanut meihin päin yhteyttä projektista kuullessaan, Juha Poraharju sanoo.

Lasisia pyramidimökkejä kaavaillaan Villa Auroran takapihalle.

Kolmen pyramidin lisäksi pihalle suunnitellaan lasisen laavun rakentamista, joka on tarkoitus sijoittaa Tervapäänniemen puoleiselle sivustalle. Yrittäjäpariskunta odottaa pyramideista majoituspuolen vetonaulaa.

– Laavu on itsessään puolikas pyramidi. Meillä on paljon matkailijoita, jotka haluaisivat istuskella nuotiolla ja paistella makkaraa. Se antaa mahdollisuuden tähän majoitusliikkeen pihapiirissä, Poraharju sanoo.

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan lasipyramidien rakentamisen on tarkoitus alkaa ensi syksynä. Hankkeella on myös kunnan siunaus, sillä Mäntyharjun kunnan rakennuslautakunta hyväksyi tiistaisessa kokouksessaan Villa Auroran tekemän poikkeamislupahakemuksen.

Lue lisää 19.4. Pitäjänuutisista.

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...