MäVin Kaunokeille tuplakultaa Lumossa

Mäntyharjun Virkistyksen Voimistelu- ja tanssijaosto järjesti lauantaina 21. huhtikuuta Kisalassa voimistelun ja tanssin Savo-Karjalan alueelliset Lumo-kilpailut. Lumoon osallistui reilut 300

Kielot & Kaunokit vasemmalta oikealle: Nelli Lamponen, Aino Ollikainen, Lotta Saarinen, Essi Paasonen, Tua Toivanen, Ada Gerlander, Ellen Björkman, Saana Lyömiö, Venla Partonen ja Noora Lamponen.

Noora Lamponen

Mäntyharjun Virkistyksen Voimistelu- ja tanssijaosto järjesti lauantaina 21. huhtikuuta Kisalassa voimistelun ja tanssin Savo-Karjalan alueelliset Lumo-kilpailut. Lumoon osallistui reilut 300 voimistelijaa 15 seurasta eri puolilta Suomea. Eri tanssi- ja voimistelulajit olivat laajasti edustettuina tapahtumassa: Lavalla nähtiin joukkuevoimistelua, rytmistä voimistelua, tanssillista voimistelua, showtanssia, discotanssia ja nykytanssia. Tapahtuma kiinnosti myös yleisöä – Kisalan katsomot olivat lauantaina ääriään myöten täynnä.

Voimisteluliiton Lumo-kilpailuihin kuuluvat tanssin kilpasarjat sekä voimistelulle ja tanssille tarkoitetut Gym for Life -sarjat. Tanssin kilpasarjoissa arvioidaan suoritusta, koreografiaa sekä ilmaisua asteikolla 1-10, ja palkitaan kolme parasta joukkuetta. Gym For Life -sarjoissa taas arvioidaan viihdyttävyyttä, omaperäisyyttä, tekniikkaa sekä yleisvaikutelmaa. Niissä joukkueet jaotellaan kulta-, hopea- ja pronssikategorioihin, ja kultakategoriaan sijoittuneet palkitaan mitalein.

Virkistystä tapahtumassa edustivat tanssillisen voimistelun joukkueet Kielot, Kaunokit, Lehdokit sekä Vanamot. 10-12-vuotiaille Vanamoille ja 12-14-vuotiaille Lehdokeille nämä olivat ensimmäiset oikeat kilpailut. Suurimman mitalisaldon kerännyt seura oli Kuopion Reippaan Voimistelijoiden KRV Dance, jonka kahdeksasta ohjelmasta kuusi palkittiin.

Kaunokit, Lehdokit ja Vanamot osallistuivat kilpailuissa pienten ryhmien Gym For Life-sarjaan. Sekä Kaunokit että Vanamot sijoittuivat upeasti kultakategoriaan. Kaunokkien esittämä Noora Lamposen koreografia Pysäkillä sai tuomareilta kehuja muun muassa lennokkaista hypyistä ja monipuolisesta ilmaisusta.

Vanamoiden vahvuuksia olivat yhdenaikaisuus sekä liikkuvuus. Vanamot esittivät kilpailuissa Essi Laukkarisen koreografian Veden vallassa. Lehdokit-joukkue sijoittui sarjassa hopeakategoriaan Saana Lyömiön koreografialla Taikaolennot. Lehdokkien suorituksessa tuomarit kehuivat etenkin ryhmädynamiikkaa sekä esiintymisen ilon välittymistä.

Kielot ja Kaunokit -yhdistelmäjoukkue osallistui 16 – 19 -vuotiaiden tanssisarjaan Noora Lamposen koreografialla Salainen sademetsä. Tytöt keräsivät suorituksestaan 80/90 pistettä, joka on joukkueiden ennätys, ja sijoittuivat ylivoimaisesti sarjansa ensimmäisiksi.

Tuomarit pitivät Kielojen ja Kaunokkien suorituksessa koreografian luomasta kokonaisuudesta, kauniista käsiliikkeistä sekä hyppytekniikasta.

Kaunokit saivat siis kotiyleisön edessä kaulaansa kaksi kultaista mitalia. Heitä valmentavat Lamponen ja Lyömiö.

– Kaunokit ovat kehittyneet hurjasti viimeisten parin vuoden sisällä. Tytöistä on tullut teknisesti taitavia ja vahvoja ilmaisijoita, kehuvat valmentajat.

Kisaviikonloppu jatkui Kielojen, Kaunokkien ja Lehdokkien osalta vielä sunnuntaihin, kun joukkueet suuntasivat Etelä-Suomen Lumo-kilpailuihin Vantaalle. Sunnuntain kovatasoisissa kilpailuissa Kielot ja Kaunokit sijoittuivat sarjansa neljänsiksi jääden vain 1,5 pisteen päähän pronssista. Lehdokit puolestaan sijoittuivat sarjassaan viidensiksi.

Kaikki MäVin joukkueiden kilpailuissa esittämät ohjelmat nähdään seuraavan kerran Voimistelu- ja tanssijaoston tanssiryhmien kevätnäytöksessä lauantaina 12. toukokuuta.

Voimistelu- ja tanssijaosto kokeilee tänä keväänä järjestää telineryhmille ja tanssiryhmille ensimmäistä kertaa omat näytöksensä. Uudenlaisen järjestelyn myötä telineryhmät saavat Kisalasta tarvitsemansa puitteet lajiensa esityksille, eikä niitä tarvitse yrittää mahduttaa Kulttuurisalin lavalle. Samalla myös tanssiryhmien näytöksen järjestelyt helpottuvat, kun ei tarvitse huolehtia telineiden siirtelystä.

Telineryhmien näytös on nimeltään Iloinen hyrskynmyrsky – temppuillen kohti uusia seikkailuja. Tanssijoiden näytös kantaa nimeä Enkelin silmin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka