0

Askeleen kenkätehdas ottamassa isoa askelta eteenpäin

Mäntyharjun entisen Askeleen kenkätehtaan toiminnan elvyttäminen ottaa taas uuden hyppäyksen eteenpäin. Paikallisen pienpanimon rakennukseen avaama kauppa on kiinteistön kolmas myymälä. Askeleelta löytyvät ennestään paikallisen työpajan sekä ompelimon pienet puodit. Lisätunnelmaa sisäpihalle tuo ensi kesänä myös panimoterassi.

Askeleen punatiilisessä rakennusmiljöössä on paljon potentiaalia. Kiinteistö huokuu kenkätehtaan historiaa ja sillä on oma selkeä tarinansa. Tähän mennessä siltä ovat kuitenkin uupuneet selkeät vetonaulat paikallisten ja kesäasukkaiden houkuttelussa. Panimon avaus saattaa kuitenkin muuttaa tilanteen kerralla. Se voi parhaimmillaan tuoda rakennukseen muitakin yrityksiä.

Uusi tilanne vaatii pelisilmää myös kiinteistön omistajalta, eli kunnalta. Erityisesti sisäänkäynnin yhteyteen olisi saatava selkeämmät opasteet kertomaan, mitä kaikkea toimintaa rakennuksesta löytyy. Tällä hetkellä toimijat ovat teipanneet oviin omat paperiset mainoksensa. Näky ei uusia asiakkaita houkuttele.

Askeleen uusi elämä tuo toivottavasti lisävauhtia myös Kurkilahden ja aseman seudun kehitystyölle. Tulevaisuudessa luonnonkaunis ympäristö voisi olla Mäntyharjun ykköskäyntikortti. Se vaatisi kuitenkin yhteistä tahtoa niin kunnan päättäjiltä kuin yrityselämältä.

Tätä ennen katse kannattaa kääntää kuitenkin entiselle kenkätehtaalle. Askeleen ympäristön kehittäminen kannattaa aloittaa välittömästi, sillä ensimmäiset kesäasukkaat saapuvat jo muutaman viikon kuluttua.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.