0

Työryhmä: Kuortin koulu lakkautettava ensi elokuussa

Pertunmaan koulutoimea selvittämään asetettu työryhmä suosittelee kuntaan yhden koulun mallia. Käytännössä tämä tarkoittaa Kuortin koulun lakkauttamista ensi elokuun alusta alkaen.
Perusteluna yksimieliselle päätökselleen ryhmä esittää oppilasmäärän jyrkkää laskua lähivuosina. Nopeaa aikataulua puoltaa koulun henkilöstötilanne.
– Kuorttiin olisi pitänyt rekrytoida yksi opettaja ja ainakin yksi avustaja. Lakkauttamista voidaan aikaistaa niin, ettei tarvitse rekrytoida, sanoo ryhmän puheenjohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Jari Liukkonen (kesk.)
Selvitystyönsä päätteeksi ryhmä otti kantaa myös Kuortin koulun kiinteistön käyttöön.
– Esitämme, ettei sitä ryhdyttäisi myymään, vaan koulu jäisi kuntalaisten käyttöön. Toisin kuin monessa muussa kunnassa, Pertunmaalla koulurakennukset ovat hyvässä kunnossa.
Kuortista siirtyisi Pertunmaan yhtenäiskoululle arviolta 20 oppilasta. Koulukuljetuksiin tarvittaneen lisää kalustoa, mutta Liukkosen mukaan kuljetuskustannukset näyttäisivät jäävän yllättävän pieniksi.
– Ei tässä muutenkaan raha ratkaissut vaan se, että opetuksen laatu olisi tasapuolinen kaikille kunnan lapsille.
Pertunmaan kunnanhallitus käsittelee asiaa maanantaina. Jos työryhmän esitys hyväksytään, alkavat koulun oppilaiden vanhempien kuulemiset nopealla aikataululla. Mahdollinen päätös lakkauttamisesta tehdään valtuustossa kesäkuussa.

Lue lisää keskiviikon 9. toukokuuta Pitäjänuutisista tai näköislehdestä.
Tilaa lehti tästä tai osta näköislehden irtonumero tekstiviestillä tästä.

3 kommenttia aiheesta “Työryhmä: Kuortin koulu lakkautettava ensi elokuussa

 • 5.5.2018 at 11:29
  Permalink

  Nyt näyttää siltä että että asiaa ei hoideta enää tunteilla vaan järjellä.
  Hyvä niin, kaikkien oppilaiden ja kuntalaisten parhaaksi!

 • 5.5.2018 at 19:10
  Permalink

  Ihan oikea päätös. Vääjäämättä edessä. Mutta toivon silti, että ryhmäkoot kirkonkylän koululla eivät nouse kohtuuttomasti eli opettajia on silti palkattava.

 • 7.5.2018 at 11:26
  Permalink

  Nyt on oikea suunta ,mutta koulu tulee vieläkin kunnalle maksamaan jos se jää kunnan haltuun myydään pois ei ylimääräisiä kiinteistö kuluja , kiitoa jarille nyt on mies joka ajattelee järjellä näitä kunnan hommia.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.