0

Kenkäri tuo lisän palvelutarjontaan

Mäntyharjun palveluissa on ollut kenkäkaupan menevä aukko syksystä 2010, jolloin Paula Nikkinen siirsi Kenkärin Etelä-Pohjanmaalle Jalasjärvelle. Viime perjantaina perinteinen kauppa teki kuitenkin paluun Säästökulman kiinteistöön, missä se on vuosien saatossa ehtinyt toimia jo kahdesti aiemminkin.
Nikkinen valottaa takaisin tulon taustoja.
– Olen ajatellut jäädä eläkkeelle. Päätin siirtää kaupan takaisin Mäntyharjuun, koska täältä voisi löytyä tälle hyvä jatkaja.
Muutossa painoi myös se, ettei Kenkärin lähdön jälkeen ole kenkäkauppaa pitäjään tullut.
– Sitä ihmettelen suunnattomasti. Ajattelin sitten, että no, minä menen takaisin.
Nikkinen itse aikoo jatkaa elämäänsä Jalasjärvellä.
– Galina Penttinen hoitaa täällä kauppaa ja minä käyn aina välillä häntä tuuraamassa. Huolehdin varastosta ja hoidan hallinnon. Tulee sellainen pehmeä lasku eläkkeelle.

Jalasjärvellä Nikkinen on viihtynyt hyvin, vaikkakin pohjalaisten luonne savolaisista eroaakin.
– Eteläpohjalaiset eroaa mäntyharjulaisista aika paljon. Savolainen on lupsakka ja hyvän tuulinen ja rohkea. Etelä-Pohjanmaalla ollaan vähän jäyhiä. Siellä ei ihan noin vaan mennä halaamaan, pitää vähän aikaa katsella. Mutta ihan hyvä siellä on olla.
Muun muassa Jalas-kenkätehtaasta tunnettu Jalasjärvi liitettiin kaksi vuotta sitten Kurikkaan, mikä ei Nikkisen mukaan ollut laisinkaan hyvä juttu.
– Heti unohdettiin se liitettävä kunta. Toivottavasti Mäntyharju pysyy itsenäisenä ja säilyy palvelut ja kuntaa hoidetaan. Tuolla tuli esille se, että Jalasjärvi unohtui täysin, sieltä vaan viedään palveluja pois koko ajan.

Nikkisen asiakaspiiri koostui Jalasjärvellä paljon paikkakunnan ulkopuolisista. Kenkärin mallisto kun on tavallisuudesta poikkeava, kenkiä löytyy niin sanotuille ongelmajaloille, on laajoja lestejä ja kokoja isompijalkaisillekin.
– Ei mitään pintaliitomuotia, mutta toki juhlakenkääkin löytyy. Monta hintaluokkaa löytyy, on edullista ja vähän kalliimpaa, kaikki kuitenkin laadukasta ja pääasiassa nahkaa, Nikkinen kehaisee.
– Toivottavasti löydän jatkajan Mäntyharjulta tälle, kyllä täällä tarvitaan ehdottomasti kenkäkauppaa.
Kenkäri on perustettu vuonna 1970 ja se toimi ensin Epon talossa. Sieltä matka jatkui Säästökulmaan ja edelleen entisen rautakaupan tiloihin nykyisen K-Supermarketin paikalle vuonna 1994. Vuosituhannen vaihteen tienoilla oli jälleen edessä paluu Säästökulmaan ja vuonna 2003 Nikkinen osti liikkeen Tuula Vanoselta.
Ennen Jalasjärvelle lähtöään Kenkäri ehti toimia vielä Reissutien liiketalossa.
– Kolmas kerta Säästökulmassa, kummasti tämä talo vain vetää, pohtii Nikkinen.
Henry Parta
henry.parta@pitajanuutiset.fi

Kommentteja aiheesta “Kenkäri tuo lisän palvelutarjontaan

  • 11.5.2018 at 19:48
    Permalink

    Kesämökkiläiselle nuo talojen nimet eivät kerro liikkeen sijainnista paljon mitään. Sama ongelma melkein kaikessa lehtenne uutisoinnissa. Kiitos muuten lehdestänne.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.