0

Pertunmaalla yksimielinen koululinjaus

Pertunmaalla kevään kokoontunut kouluverkon selvitystyöryhmä jätti viime viikolla yksimielisen näkemyksensä Kuortin koulun kohtalosta. Sen mukaan Kuortin koulun ovet kannattaa laittaa säppiin jo kuluvan lukuvuoden päätteeksi. Samaa mieltä olivat myös asiaa viime viikolla käsitellyt sivistyslautakunta ja tällä viikolla kokoontunut kunnanhallitus.

Jos kesäkuussa kokoontuva valtuusto komppaa yhden koulun mallia, viimeistä kevätjuhlaa vietetään Kuortissa jo muutaman viikon kuluttua. Se näyttää erittäin todennäköiseltä, sillä asiasta ei ole kuulunut selvitystyöryhmän linjauksen jälkeen oikeastaan lainkaan soraääniä. Niitä voi toki esittää kuun lopun yleisötilaisuudessa.
Oppilaiden siirtäminen yhtenäiskoululle nähdään ainoana ratkaisuna heikon oppilasennusteen takia. Selvitystyöryhmän mukaan tilanne on heikentynyt entisestään useiden oppilaiden muutettua Pertunmaalta kesken lukuvuoden.

Selvitystyöryhmää johtanut keskustalainen kunnanhallituksen puheenjohtaja Jari Liukkonen kommentoi Pitäjänuutisille, ettei linjauksessa ole kyse rahasta. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin sanottava, että kyse on juuri siitä. Jos rahaa olisi mielin määrin, Kuortin koulun toiminta jatkuisi varmasti vielä vuosia eteenpäin.

Kuortin koulun loppuminen ei kuitenkaan tarkoittaisi kuoliniskua kylän toiminnalle. Koulun kiinteistö on jäämässä kunnan omistamaksi yhteiseksi monitoimitilaksi. Sinne kaavaillaan muun muassa kyläyhdistyksen ja kansalaisopiston toimintaa. Jos suunnitelmat toteutuvat, se on kunnalta hieno ele kuorttilaisille. Useimmiten vanhoista koulukiinteistöistä pyritään hankkiutumaan hinnalla millä hyvänsä. Lisäksi Kuortilla on ympärillään poikkeuksellisen vahva yrityselämä, mikä pitää alueen pyörät pyörimässä.

Kommentteja aiheesta “Pertunmaalla yksimielinen koululinjaus

  • 13.5.2018 at 18:46
    Permalink

    Eiköhän kunta pikkuhiljaa kiinteistöstä luovu. Opettajien palkan jälkeen isoimpia eriä kuortin koululla on juurikin vanhan talon ylläpitokustannukset. Jos säästöä halutaan niin kyllä siitä kiinteistöstä tulisi luopua. Parempi vaikka rakentaa uusi ja ekologisempi kiinteistö kuin yrittää elvyttää ja pitää yllä vanhaa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.