0

Maastoa palaa nyt helposti – avotulia vältettävä

Mäntyharjun Korhonniemessä paloi metsän aluskasvillisuutta noin neljä aaria lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä.
Palo ei tarttunut läheiseen autotalliin ja mökkiläiset saivat myös siirrettyä palon sivustalla olleet henkilöautot etäälle.
Mäntyharjun Anttilantiellä paloi myös sunnuntaina noin 10 aaria maastoa. Palo syttyi hieman ennen kello yhtä kesämökin lähellä, mutta ihmisiä ei ollut paikalla. Kummassakaan tapauksessa ei tiedetä palon syttymissyytä.
Etelä-Savon pelastuslaitos muistuttaa, että maakuntaan on annettu ruohikkopalovaroitus, joten avotulen tekemistä tulee välttää.
Pelastuslaitos toivoo aina tarkistettavan sääolosuhteet avotulia tehtäessä. Avotulta ei saa tehdä metsän läheisyydessä, lähellä olisi oltava riittävästi alkusammutusvälineitä, eikä tulta saa jättää vartioimatta. Roskien polttaminen ei ole sallittua. Jos risujen- ja puutarhajätteen polttaminen aiheuttaa huomattavasti savua, on siitä ilmoitettava pelastuslaitokselle. Etelä-Savon pelastuslaitos toivoo aina ilmoitusta sähköisellä lomakkeella.

Viikon kysymys

Kumpi merkitsee enemmän äänestyspäätöksessä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...