0

Viranomaiset: Sarkaveden ja Vuohijärven kaloja voi syödä

Mäntyharjun Sarkaveden kemikaalipitoisuudet jatkavat laskuaan, Etelä-Savon ely-keskus tiedottaa.

Maanantaina otetuissa mittauksissa Sarkaveden MTBE-pitoisuudet ovat laskeneet entisestään viime viikosta, jolloin viranomaiset purkivat veden käyttörajoituksia. Ely-keskuksen mukaan MTBE:n haju- ja makukynnys ylittyy kun ainetta on vedessä 0,01 milligrammaa litrassa. Nyt mitatut tulokset ovat muutamia prosentteja tästä rajasta.

Sarkaveden vettä on voinut käyttää viikon verran lukuun ottamatta noin kilometrin kaistaletta itärannalla Pajulammen purkuojien läheisyydessä. Sarkaveden vettä voi viranomaisten mukaan käyttää kasteluun ja uimiseen, jos se ei haise. Sarkaveden kaloja voi myös viranomaisten mukaan syödä.

Pajulammen vedenkäyttöä ei edelleenkään suositella. MTBE-pitoisuuksia on edelleen myös Pitkäjärven eteläosassa, joskin määrät ovat melko pieniä. Onnettomuuspaikan läheisyydessä kemikaalipitoisuudet ovat edelleen erittäin korkeita.

Tarkempia näytetuloksia löydät VRGroupin sivuilta tästä linkistä.

 

Lue kaikki Kinnin kemikaalionnettomuuteen liittyvät nettiuutiset tästä linkistä.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.