0

Lajikokeiluja lasten ehdoilla

Liikuntatoimen järjestämä monilajikerho keräsi juuri kesälaitumille päässeet lapset tuoreeltaan Mäntyharjun urheilualueelle. Päivittäin perjantaihin asti jatkuvassa kerhossa 7-12 -vuotiaat  pääsevät urheilemaan ohjatusti ja ilmaiseksi. Ennätyslämpimän toukokuun jälkeen puhaltanut kylmä tuulikaan ei hillinnyt lasten liikkumisintoa.

Kesän ensimmäisen kerhopäivän ohjelmaa oli mietitty valmiiksi. Erilaisten liikuntaleikkien lisäksi luvassa oli ainakin viestijuoksua, pituushyppyä, korkeushyppyä ja temppuhyppyjä. Kerhon vetäjinä toimivat sisarukset Eetu ja Venla Louhivuori tietävät, mikä on onnistuneen päivän salaisuus, suunnitelmista huolimatta.

Alkulämmöt haettiin liikuntaleikeistä. 

– Lasten ehdoilla mennään aina. Ensimmäisena päivänä jo näkee, mistä lajeista tykätään ja sen mukaan toimitaan. Jos yleisurheilu ei kiinnosta, voidaan pelata vaikka jalkapalloa ja jatkaa kivoja lajeja seuraavana päivänä. Joskus hellepäivinä parasta tekemistä oli juosta kentän sadettimien alla, naurahtaa Eetu Louhivuori.   – Mukaan saa tulla koska haluaa, päiväksi tai koko viikoksi!

Monilajikerhossa urheillaan kesäkuussa 8.6. asti ja uudelleen heinäkuun lopussa, arkisin klo 11-13.

Lue lisää torstain 7.6. Pitäjänuutisista tai näköislehdestä.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.