0

Humppapallo tahditti: Pertunmaan 4H juhli iloisesti

Mikä yhdistää pientä koululaista Sara Vekkeliä, yli 90-vuotiasta Ritva Lehtimäkeä ja satoja muita pertunmaalaisia ikään katsomatta?
Vastaus: Pertunmaan 4H-yhdistys.
Pertunmaan torilla kävi lauantaina ilmi, että yhdistys on 60 vuodessa kasvanut kunnassa kokoavaksi voimaksi. Muistoja 4H-kerhoista riitti jaettaviksi vanhojen tuttujen tavatessa toisiaan.
Esimerkiksi käyvät vaikka Kuhaset. Erkki, Sirkka-Liisa ja Marjo-Kaisa Kuhanen muistavat hyvin, kuinka 4H-neuvoja Teijo Honkanen ilmestyi Kuhasen tupaan 1970-luvulla.
– Opeteltiin laittamaan siemeniä maahan ja kerättiin marjoja. Marjoista sai palkaksi SYP:n osakkeita, kertoi Marjo-Kaisa Kuhanen.
Teijo Honkanen teki järjestössä yli 30 vuoden uran. Hän kohosi henkilöstön luottamustehtäviin sekä teknologian vastuuhenkilöksi silloisessa Suur-Savon 4H-piirissä.
– Vanhojen tuttujen yhteystietoja on edelleen kännykässä. Joskus soitellaan ja muistellaan menneitä.
Maa- ja metsätaloustöiden lisäksi kerhojen ohjelmassa oli askartelua ja pelejä. 2000-luvulle tultaessa yhdistysten tarjoama toiminta on laajentunut huomattavasti.
4H on nykyisin totisesti muutakin kuin kurpitsan kasvatusta, ja siinä on myös sen pitkän iän salaisuus.
– Pyrimme tekemään työtä, joka palvelee paikallisia ihmisiä ja elinkeinoja. Omista poteroista on tultu enemmän yhteistyöhön, kertoi Itä-Suomen aluejohtaja Kari Kuokkanen.

4H-kerholainen Sara Vekkeli toi torille myös kolmen kuukauden ikäisen kissanpentunsa.
Entisistä 4H-kerho-ohjaajista tapasivat muun muassa Raili Kesiö ja Ritva Lehtimäki.

Lue lisää torstain 14. kesäkuuta Pitäjänuutisista tai näköislehdestä. Tilaa lehti tästä tai osta näköislehden irtonumero tekstiviestillä tästä.

 

 

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.