0

Ruorijuoppo törmäsi soutuveneeseen Juolasvedellä

Kaksi venettä törmäsi toisiinsa tiistai-iltana iltaseitsemältä Mäntyharjun Juolasvedellä. Savonlinnalaismies ohjasti moottorivenettä alkoholin vaikutuksen alaisena ja törmäsi järvellä olleeseen soutuveneeseen.

Pienemmässä veneessä ollut vanhempi mies ehti huomata sivusuunnasta järven selkää pitkin lähestyvän moottoriveneen ja joutui hyppäämään veteen ennen törmäystä. Onnettomuuden jälkeen moottoriveneessä olleet henkilöt pitivät veteen joutunutta miestä pinnalla, kunnes järvellä olleet sivulliset saapuivat apuun. Henkilövahingoilta vältyttiin.

60-hevosvoimaisella perämoottorilla varustetun moottoriveneen kuljettaja kertoi ajaneensa vasten aurinkoa, minkä lisäksi hänen huomionsa kiinnittyi hetkellisesti muualle kuin eteenpäin. 1990-luvulla syntynyt mies puhalsi alkometriin 1,3 promillen lukemat. 

Vesiliikennejuopumuksen raja on yksi promille. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafista kerrotaan, että poliisin veneonnettomuustutkimuksen mukaan keskimäärin joka kolmattakymmenettä venettä ohjaa ruorijuoppo, ja valtaosa hukkuneista on käyttänyt alkoholia.

 

Muokattu 13.6. kello 10:47: Lisätty tarkempia tietoja onnettomuudesta.

 

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.