0

Touko Aalto tutustui Kinnin onnettomuudesta kärsivään Orilammen majaan

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto aloitti viikonlopun Kaakkois-Suomen kierroksensa Orilammen majalta lauantaina.

Tilaisuuden alussa Orilammen majan yrittäjä Helena Salminen kertoi Kinnin ratapihan taannoisen kemikaalivuodon vaikeuttavan majan toimintaa vielä kaksi kuukautta onnettomuuden jälkeenkin. 

– Vuohijärven vettä ei käytetä, vaan käyttövesi tulee lähdepohjaisesta Orilammesta. Meidän oli tarkoitus remontoida majoitustiloja. Nyt rahat menivät uuteen vesijärjestelmään. Eivätkä rahat edes riittäneet, vaan jouduimme ottamaan lainaa. Kyllä tässä meinasi itku tulla, kertoo Salminen Kouvolan Vihreiden tiedotteen mukaan.

VR on onnettomuudesta korvausvastuussa, mutta vielä ei ole selvyyttä siitä, miten ja millä aikataululla prosessi etenee.

– Pääasia kuitenkin on, että tällaista ei pääse enää ikinä tapahtumaan. Selvittiin loppujen lopuksi säikähdyksellä ja toivomme, että heinäkuussa voimme taas käyttää vettä.

 

Touko Aalto esitti huolensa ympäristönvalvonnan tulevaisuudesta, jos maakuntauudistus toteutuu nykyisten suunnitelmien mukaan. Uuden valtion lupa- ja valvontavirasto Luovan myötä ympäristölupia valvovat ELY-keskukset lakkautettaisiin ja aluehallintovirastot sulautettaisiin Luovaan.

– Luova itsessään ei ole ongelma, vaan se että yleisedunvalvonnan yksikköä ei ole sinne tulossa, ympäristöasioita hajautetaan ja rahoitusta ajetaan alas. Vihreät on kannattanut sitä, että tehtäviä keskitetään. Silloin pitää vain varmistaa, että laillisuusvalvontaan on riittävät resurssit, vaati Aalto.

Maakuntauudistuksen mukana poistuisi käytännössä viranomaisen valitusoikeus.

– Valtion tehtävänä on varmistaa yleisen edun toteutuminen ja uudistuksen myötä vastuu siirtyisi kansalaisyhteiskunnalle.

 

Lue lisää keskiviikon 14. kesäkuuta Pitäjänuutisista tai näköislehdestä

Tilaa lehti tästä tai osta näköislehden irtonumero tekstiviestillä tästä.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.