Kuortin koulu lakkautetaan

Pertunmaan kunnanvaltuusto päätti maanantaisessa kokouksessaan lakkauttaa Kuortin koulun elokuun alusta alkaen. Kuortin koulun oppilaat jatkavat koulutaivaltaan syksystä alkaen yhtenäiskoulussa.

Valtuusto päätti pitää Kuortin koulukiinteistön kunnan omistuksessa. Siitä tehdään kuntalaisten harrastus- ja yhdistystoimintaan sekä mahdollisesti pienyritystoimintaan käytettävä monitoimitila. Kiinteistössä olevat asunnot säilytetään vuokra-asuntoina. Kuortin koululla sijaitsevan sivukirjaston tilanteesta neuvotellaan puolestaan Mikkelin kaupunginkirjaston kanssa.

6 kommenttia aiheesta “Kuortin koulu lakkautetaan

 • 20.6.2018 at 19:19
  Permalink

  Odotettu päätös!
  Nyt nuoret puheenjohtajat pysyvät vetämään järkipäätöksiin kokoukset.
  Ennen oli toisin.

 • 21.6.2018 at 14:01
  Permalink

  Ihan samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa,vielä kun nämä uudet pomot vähän kiristäis tätä rahapussin suuta niin vois tää pertunmaa vielä pysyä vähän aikaa kartalla.

 • 25.6.2018 at 08:25
  Permalink

  Kyllä tässä ei ole koulurauhasta tietoakaan. Ei olla menty päätöksen teossa ainakaan lapset edellä ajatellen. Kesäloman aikana tulee päätös että nykyistä koulua ei enää jatketa vaan koulu vaihtuu. Nähtäväksi jää koulukyyditysten pituudet, nykyisten järkyttävien aikojen pohjalta.

 • 26.6.2018 at 18:24
  Permalink

  Nyt sitten herää kysymys minkälaiset säästöt tällä saatiin? Jos tiloja ei myydä niin niistä koituu edelleen kymmenien tuhansien kulut vuodessa. Tuskin kukaan pienyrittäjä tiloja niin paljon käyttäisi, että kattaisi nuo kulut. Elikkä tuliko loppujen lopuksi sitä säästöä vai tehtiinkö päätös koska ei haluttu perääntyä?

 • 27.6.2018 at 13:40
  Permalink

  Eikun juuri näin! Loppujen lopuksi jopa uskaltauduttiin myöntämään että tämä koulun lakkautus ei ole raha kysymys. Se on vain muutaman päättäjän päähänpinttymä ja muut luottamushenkilöt ovat sitten vaan pikkuhiljaa kulkeneet perässä ja myötäilleet. Perinteistä! Oppilasennuste olisi ollut monelle vuodelle vielä riittävä kuortissa.
  Se mitä tulee koulukiinteistöön niin on pelkkää sanahelinää että jää kuntalaisten käyttöön, hah!!

 • 27.6.2018 at 20:46
  Permalink

  Siirtyminen yhteen kouluun on useita kertoja asiallisesti perusteltu, mutta jostain syystä Kuortin koulun puolustajat eivät sitä ymmärrä tai halua ymmärtää. Tärkein syy yhden koulun malliin on järkevät luokkakoot kaikille kunnan lapsille. Oppilaiden määrä kunnassa on vaan sellainen että yksi koulu sopiva määrä. Kuorttilaiset olisivat toki tyytyväisiä kun omien lasten luokilla olisi 2-4 oppilasta, mutta tuolloin kunnan muut koululaiset todennäköisesti jatkossa joutuisivat liian suuriin luokkiin ja heidän opiskelunsa vaikeutuisi. Siksi tuntuu aika tylyltä vedota lasten etuun koulun puolustamisessa. Koulumatkojen pituus ei Pertunmaan kokoisessa kunnassa ole ongelma ja sitä paitsi ihan sujuvasti lapset muilta kyliltä ovat pystyneet koulukyyditysten kanssa koulua käymään joten kuorttilaiset lapset pystyvät varmasti samaan. Täytyy siis toivoa, että vanhemmat eivät ennen koulun alkua pelottele lapsiaan omilla pettymyksillään ja asenteillaan vaan rohkaisevat ja tukevat heitä. Muistetaan että lapset ovat sopeutuvaisia, usein paljon enemmän kuin me aikuiset.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Sorry, there are no polls available at the moment.